VIDEO

Potez kao u akcijskom filmu: Hrabra policajka u vožnji uskočila u drugi auto kako bi spasila vozača

Unatoč signaliziranju svjetlima i sirenama, vozač nije reagirao i automobil je nastavio voziti. Policjaka je tada "uzela stvari u svoje ruke"

Policija u SAD-u, ilustracija

 Profimedia

Zamjenica iz ureda šerifa okruga Macomb u američkoj saveznoj državi Michigan napravila je nesvakidašnji potez uskočivši u vozilo u pokretu kako bi pomogla vozaču koji je patio od zdravstvenih problema. Incident se dogodio 12. rujna, a policija je nedavno objavila snimku spašavanja.

Policajci su reagirali na dojavu o nepropisnoj vožnji automobila GMC Sierra na jednoj aveniji u mjestu Mount Clemensu. Unatoč signaliziranju svjetlima i sirenama, vozač nije reagirao i automobil je nastavio voziti približnom brzinom od 10 km/h.

Policajci su se zbog toga svojim vozilom približili uz pick-up kamionet, i vidjeli da je vozač u stanju "ošamućenosti". 63-godišnjak nije reagirao na zahtjeve da stane, ali je na kraju ipak spustio prozor i nakratko pritisnuo kočnicu. To je omogućilo policajki Nicole Miron da pokuša hrabro spašavanje.

Sa suvozačkog sjedala policijskog Forda je kroz prozor ušla u GMC Sierru dok su se automobili još kretali. Zatim se puzajući preko vozača probila do suvozačkog sjedala te je na kraju zaustavila vozilo.

Iz šerifovog ureda su naveli da su kontaktirali čovjekovu obitelj koja im je potvrdila da ima "nepoznato zdravstveno stanje". Vozač je je prevezen u obližnju bolnicu na liječenje.

Videozapis je privukao prilično pozornosti, a šerif okruga Macomb Anthony Wickersham pohvalio je zamjenicu Miron jer se "dovela u opasnost kako bi pomogla građaninu u nevolji i zaštitila druge vozače na cesti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:41