VIDEO

Pospanci ponovno u akciji: Još jedna vozačica Tesle uhvaćena kako mirno spava za volanom u vožnji

Može se vidjeti kako je vozačica odlučila spustiti vozačevo sjedalo, staviti sunčane naočale i očigledno se dobro odmoriti

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Vozačica bijele Tesle Model Y snimljena je kako spava za volanom EV-a dok putuje autocestom u Kaliforniji. Video je snimio drugi sudionik prometa na autocesti, a može se vidjeti kako je odlučila spustiti vozačevo sjedalo, staviti sunčane naočale i očigledno se dobro odmoriti.

U razgovoru za KTVU FOX, Kiki Dolas i njezin partner koji je snimio snimku, rekli su da su pratili Model 3 otprilike 15 minuta, neprestano trubeći ženi u pokušaju da je probude.

“Imala je sunčane naočale. Bila je pogrbljena”, rekao je Dolas lokalnim medijima. “Počeli smo trubiti kako bismo joj privukli pozornost jer smo možda mislili da ima hitan zdravstveni problem ili nešto slično. Zaista nismo bili sigurni. Nismo mogli privući njezinu pozornost, a promet je bio sve gušći, pa sam odlučio nazvati hitnu".

Kalifornijska autocestna patrola sustigla je ženu otprilike dvije minute nakon što je poziv poslan. Do tada je žena pronađena budna. Očito je Tesla radila s uključenim sustavom Autopilota.

"Protuzakonito je spavati za volanom i vozači moraju shvatiti da moraju biti budni, svjesni i trijezni kako bi mogli preuzeti kontrolu nad vozilom", rekao je policajac Mike Lassig iz California Highway Patrola. "Imam petero djece", dodala je Dolas. "Ja sam baka i vjerujem u sigurnu vožnju i znam da Autopilot služi za poboljšanje vožnje, ne za drijemanje na autocesti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:22