VIDEO

Posjetitelji šokirani: Ovaj Airbus A321 je preletio tako nisko da je mogao dotaknuti krov SUV-a

Pista na Skiathosu je tako blizu Egejskom moru da avioni moraju gotovo preletjeti cestu između aerodroma i plaže prilikom slijetanja

Airbus A321

 YouTube Screenshot

Sportski automobili poput Bugattija Chirona Super Sporta 300+ koji mogu postignuti preko 450 km/h su nevjerojatno postignuće, ali čak bi i pravi automobilski entuzijasti priznali da je avion sposoban prevoziti nekoliko stotina ljudi preko tisuću kilometara oceana bez ičega osim zraka između njih dvoje više zadivljujuć.

I premda gledanje snažnog hiperautomobila kako juri po trkaćoj stazi pokraj vas može ubrzati otkucaje srca, imamo osjećaj da je to ništa u usporedbi s onim što su posjetitelji grčkog otoka Skiathos doživjeli.

Pista na Skiathosu je toliko blizu Egejskom moru da avioni moraju gotovo preletjeti cestu između aerodroma i plaže Xanemos prilikom slijetanja. To čini malu traku javno dostupnog kolnika na sjevernom kraju piste mjestom za ljubitelja aviona i jednostavno one željne malo uzbuđenja koji žele da avion težak 68.000 kilograma zuji samo nekoliko centimetara iznad njihovih glava.

Video s YouTube kanala GreatFlyer sadrži više kutova kamere slijetanja Wizzairovog Airbusa A321, a ono što možemo zaključiti je da bi, u slučaju da je u trenutku njegovog preleta na cesti bio SUV, avion mogao dotaknuti njegov krov. Buka i činjenica da je čak Sunce na trenutak zaklonjeno, moraju ga učiniti nekako zastrašujućim i uzbudljivim u isto vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:55