SULUDO ZAUSTAVLJANJE

Pogledajte video: Policajci mislili da ih motociklist prati, pa naglo zakočili i umalo ga ubili

Možemo čuti interakciju u kojoj policajac pita motociklista zašto ga je pratio i izražava čuđenje što ga nije uspio zaobići

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Naglo kočenje ispred nekoga u prometu kako biste mu nešto poručili iznimno je glupa ideja, posebice ako je u pitanju velika brzina. Ako bi policajac vidio da netko to radi, očekivali biste da bi ga oštro kaznio, i to s pravom.

Ipak, u ovom videu, policija je ta koja to radi, a da stvar bude još gora, iza njih je motociklist koji je još više izložen u prometu.

Snimku je objavljena na kanalu Hyped Life iz Floride koju je postavio vozač Yamahe R3. On tada nailazi na neoznačeni policijski automobil Dodge Charger. Brzina motociklista je prekrivena u videu, stoga je pošteno pretpostaviti da vozač prekoračuje ograničenje brzine, ali vjerojatno ne previše, jer snimka pokazuje da ne vozi neoprezno.

Nesvjestan da su u Chargeru policajci, motociklist se približava i priprema pretjecati, prije nego što mu njegov nagon govori da to ne napravi.

Policajac u Chargeru počinje lagano kočiti, nakon čega naglo koči i zatim nastavlja voziti. Na sreću, motociklist je dovoljno daleko i ništa se ne događa, još...

Samo nekoliko sekundi kasnije, policajac pali svoja svjetla i opet počinje naglo kočiti. Ovaj puta motociklist udara u stražnji dio Chargera. Na sreću, prošao je bez težih ozljeda, iako u videu objašnjava da ga bole leđa pri dugotrajnom sjedenju i da je motocikl potpuno uništen.

Kamera motociklista nastavlja snimati nakon sudara, no s obzirom na to da mu je pala s glave prilikom sudara, ne možemo vidjeti što se događa. Možemo čuti interakciju u kojoj policajac pita motociklista zašto ga je pratio i izražava čuđenje što ga nije uspio zaobići.

YouTuber, koji je bio lisicama vezan nasred autoceste, kasnije je pušten bez optužbe. Kaže da nije mogao saznati je li policajac koji je bio za volanom Chargera predmet disciplinskog postupka. Prema policijskom izvješću koje dobivamo priliku vidjeti, "policajac je uočio motocikl koji je jurio i vozio neoprezno"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:29