DRAG UTRKA

Pogledajte kako je Tesla Model S Plaid ‘obeščastila‘ Hayabusu i ZX-14R na utrci ubrzanja!

Edmunds je dva suluda motocikla i najnoviju Teslu doveo na Willow Springs International Motorsports Park kako bi odmjerili ubrzanje
Suzuki Hayabusa i Tesla Model S Plaid
 YouTube Screenshot

Tesla Model S Plaid je najbrža serijska limuzina koju možete kupiti novcem, a prema Teslinim riječima, sposobna je dostići stotku za oko 2 sekunde! Zahvaljujući Edmundsovoj utrci ubrzanja, sada znamo i da je sposobna pobijediti nevjerojatno moćnu i najnoviju Suzuki Hayabusu i Kawasaki ZX-14R.

image
Tesla Model S Plaid
YouTube Screenshot

Edmunds je dva suludo brza motocikla i najnoviju Teslu doveo na Willow Springs International Motorsports Park kako bi saznao koji od njih je najbolji po ubrzanju. Možda se pitate zašto baš motocikli? Kako Carlos Lago iz Edmundsa navodi, ‘nema baš tvorničkih vozila na četiri kotača koja bi zaista mogla pratiti Model S Plaid. S druge strane, motocikli bi se mogli približiti‘.

image
Suzuki Hayabusa
YouTube Screenshot

I zaista, specifikacije ovih motocikala su impresivne. Hayabusu pokreće 1,3-litreni redni četverocilindraš koji proizvodi 188 KS, i vrti se do 11.000 o/min, a teška je samo 264 kilograma. ZX-14R koristi 1,4-litreni redni četverocilindraš koji stvara 208 KS pri 9800 o/min, a teži samo 269 kilograma.

Međutim, unatoč impresivnim specifikacijama, dva motocikla teško se mogu mjeriti s Model S Plaidom. Hayabusa je u jednoj utrci zauzela vodstvo u početku, i to samo zato što je ranije krenula. U svim ostalim utrkama, unatoč znatno boljem omjeru snage i težine, Hayabusa ostaje iza Tesle.

image
Kawasaki ZX-14R
YouTube Screenshot

ZX-14R pokazao se malo boljim, ali ipak nedovoljno da nadmaši Teslino lansiranje. Ipak, razlika u načinu na koji dva različita pogona isporučuju snagu je prevelika. Teslina isporuka električne energije je konstantna, a nedostatak mjenjača također pomaže. Iako vremena u utrkama nisu bila mjerena, Edmunds ističe kako je prethodno snimio Model S Plaid kako prelazi četvrt milje (402 metra) za samo 9,4 sekunde pri 242.6 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:07