FOTO, VIDEO

Pogledajte i poslušajte najekstremniji, najsnažniji i najskuplji Mercedes-AMG GT Black Series

AMG Black Series modeli su od 2006. godine sinonim za beskompromisne sportske Mercedese
GT Black Series
 Mercedes AMG

Mercedes-AMG je pozvao auto novinare na dinamičku prezentaciju supersnažnog cestovnog Mercedes-AMG GT Black Series na trkaću stazu EuroSpeedway Lausitz u Njemačkoj, najpoznatijoj po održavanju DTM utrka te Superbike svjetskog prvenstva, gdje su imali priliku testirati najekstremniji, najsnažniji i najskuplji automobil koji tvrtka danas nudi. Tom je prilikom proizvođač objavio mnoštvo fotografija i video klipova koje možete pogledati u ovom članku.

Podsjetimo, Mercedes-AMG Black Series modeli od 2006. godine sinonim su za vrlo posebnu vrstu Mercedesa: beskompromisnost s izražajnim sportskim dizajnom i maksimalnim prijenosom tehnologije iz moto sporta u serijsku proizvodnju. Po uzoru na kultne Black Series modele iz prošlosti koji su proizašli iz modela SLK, CLK, SL, C63 i SLS, najnoviji nudi trkaći nastup nadahnut bolidima GT3 i GT4.

image
GT Black Series
Mercedes AMG

S korištenjem puno ugljičnih vlakana, velikim prednjim otvorima za zrak, podesivim prednjim spliterom i ogromnim stražnjim krilom kao pomoći za poboljšavanje potiska na asfalt. Mercedes-AMG navodi kako ovaj model pri 250 km/h stvara više od 400 kg potisne sile. Snaga dolazi iz AMG 4,0-litrenog twin-turbo V8 stroja s brojnim preradama kako bi bio u stanju isporučiti 730 KS i najveći moment na 800 Nm.

image
GT Black Series
Mercedes AMG

Snagu na stražnje kotače prenosi 7-stupanjski AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjač s dvije spojke, a performanse su sjajne: do 100 km/h iz stajanja GT Black Series stiže za 3,2 sekunde,a do 200 km/h ispod 9 sekundi uz maksimalnih 325 km/h.

image
GT Black Series
Mercedes AMG

Novi AMG GT Black Series oduševljava performansama, izgledom i vrhunskom tehnologijom, a s obzirom na ekskluzivnost modela cijena je paprena: 335.240 eura u Njemačkoj. Međutim ako pratite trendove u autoindustriji znate da je kupnja trenutno "naj-naj" Mercedesa svojevrsna investicija budući da je najvjerojatnije riječ o jednom od posljednjih modela svoje vrste s monstruoznim V8 motorom, prodornim zvukom i pogonom na stražnje kotače...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:58