POGLEDAJTE VIDEO

Paklena prerada Veloqx Fangio: Biste li pogodili da je kao baza poslužio elegantni Ferrari F12?

Iako pogled u kabinu odaje Ferrarijevo podrijetlo, ovaj GT s prednje smještenim motorom ima radikalno drugačiju karoseriju

Veloqx Fangio

 Instagram Screenshot

Potrebna je velika količina odvažnosti (i novaca) da preradite bilo što od Ferrarija, ali to je upravo što je učinio Sam Li, auto entuzijast i čjubitelj modela iz Maranella.

image

Veloqx Fangio

Instagram Screenshot

Iako pogled u kabinu odaje Ferrarijevo podrijetlo, ovaj GT s prednje smještenim motorom ima radikalno drugačiju karoseriju s kvartetom ispušnih cijevi naslaganih zajedno poput raketnog bacača ispod stražnjeg stakla. Tu je i ogromno stražnje krilo u obliku polumjeseca i gigantski stražnji difuzor.

image

Veloqx Fangio

Instagram Screenshot

Što se tiče imena, prvi dio dolazi od trkaćeg tima Veloqx sa sjedištem u Velikoj Britaniji koji je odnio pobjedu na 12 sati Sebringa i zauzeo drugo mjesto na Le Mansu s Audijem R8 još 2004. godine. Drugi dio, 'Fangio', ide u čast asu Grand Prixa iz 1950-ih Juanu Manuelu Fangiu.

image

Veloqx Fangio

Instagram Screenshot

To bi moglo iziritirati Horacija Paganija, koji je rekao da mu je petostruki prvak Formule 1 ponudio smjernice i dao inspiraciju da napravi svoju originalnu Zondu prije nego što je preminuo 1995. godine.

image

Veloqx Fangio

Instagram Screenshot

Iako Veloqx nije objavio nikakve detalje o superautomobilu, Li je ranije rekao da se planira vratiti na stazu 2025. godine s Ferrarijevim V12 pogonom, a u planu je i nekoliko cestovnih verzija. Prve snimke su snimljene je na Bahrain International Circuitu u kolovozu, a prikazuje radikalnu preuređenu karoseriju i ultra tanka LED svjetla. Fotografije s nedavnog izleta na stazi u Abu Dhabiju daju detaljniji uvid.

image

Veloqx Fangio

Instagram Screenshot

Ostaje nejasno je li Fangio izrađen od standardne F12 Berlinette ili TdF-a, no znamo da je Li izrazio želju za utrkivanjem koristeći čista goriva. Proizvodnja F12 završena je 2017. godine, s 6,3-litrenim V12 koji je razvijao 740 KS u standardnoj izvedbi i 780 KS u TdF izvedbi.

Li je očito veliki obožavatelj F12 modela, jer je prethodno naručio od Ferrarijevog odjela za posebne projekte naručio jedinstvenu Barchettu nazvanu F12 TRS koja je crpila inspiraciju iz originalnog Ferrarija 250 Testa Rosse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:45