POGLEDAJTE VIDEO

Ovo se ne viđa svaki dan: Što li Ferrari SF90 Stradale radi u Lamborghinijevoj tvornici?

Pretpostavljamo da talijanska marka uspoređuje SF90 Stradale s jednim od svojih nadolazećih superautomobila nove generacije

Ferrari SF90 Stradale

 YouTube Screenshot

Gledati Ferrari kako ulazi i izlazi iz tvornice Lamborghinija u Sant’Agati nije nešto što viđate svaki dan. Međutim, tome je svjedočio talijanski YouTuber Varryx i snimio ga.

Umjesto kamufliranog prototipa Lamborghinija ili bilo kojeg drugog proizvodnog modela marke, kamera je uhvatila crveni Ferrari SF90 Stradale s paketom Asseto Fiorano koji nekoliko puta ulazi i izlazi iz tvornice u Sant’Agati s različitim vozačima.

Vodeći superautomobil iz najvećeg Lamborghinijevog rivala imao je odgovarajuće naljepnice na vratima koje pokazuju da se radi o elektrificiranom vozilu koje se koristi u svrhe testiranja.

Iako Lamborghini nikada prije nije koristio Ferrarijeve modele za testiranja, pretpostavljamo da talijanska marka uspoređuje SF90 Stradale s jednim od svojih nadolazećih superautomobila nove generacije.

Uostalom, Lamborghini razvija plug-in hibridne pogonske sklopove za nasljednike Aventadora, Huracana i redizajniranog Urusa, koji bi trebali biti predstavljeni do 2024. godine, što će otvoriti vrata Lamborghinijevom prvom EV-u 2028. godine.

image

Ferrari SF90 Stradale

YouTube Screenshot

Ferrari SF90, predstavljen 2019., opremljen je twin-turbo 4,0-litrenim V8 i tri elektromotora za kombiniranu snagu od 1000 KS (735 kW). Budući da je najbrže vozilo u trenutnoj ponudi Ferrarija, može ubrzati od 0-100 km/h za manje od 2,5 sekunde, na putu do maksimalne brzine od 340 km/h.

image

Ferrari SF90 Stradale

YouTube Screenshot

Lamborghini je već potvrdio da će njegov nasljednik Aventadora biti opremljen hibridnim V12. Pretpostavljamo da se iz Ferrarijevog dokazanog iskustva može mnogo naučiti, počevši od LaFerrarija s V12 motorom, koji je evoluirao u SF90 s V8 pogonom i nedavno u 296 s V6 pogonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:44