TUNING

Ovo još nismo vidjeli: Što kažete na Fiat Multiplu s nevjerojatnim bodykitom i 1000 KS?

Ono za što vjerujemo da je najbrža Multipla ikad dobila je V8 motor od 1000 KS, ultra široki bodykit i pravu motosport livreju

Fiat Multipla by Vilebrequin

 YouTube Screenshot

Fiat Multipla kombinira genijalan raspored kabine sa šest sjedala s kontroverznim vanjskim izgledom koji i dalje izgleda djeluje gotovo četvrt stoljeća nakon predstavljanja. Francuski YouTuberi Sylvain Levy i Pierre Chabrier odabrali su otkačeni talijanski jednovolumen za ludi tuning projekt koji će premijerno biti prikazan na Sajmu automobila u Parizu ove godine.

Ono za što vjerujemo da je najbrža Multipla ikad dobila je V8 motor od 1000 KS, ultra široki bodykit i pravu motosport livreju. Ideja za projekt započela je još 2019. godine, a nakon pretjerano uspješne kampanje i tri godine posla, automobil je konačno spreman za stazu.

image

Fiat Multipla by Vilebrequin

YouTube Screenshot

Vilebrequin je već predstavio finalizirani dizajn - s nekoliko manjih detalja - prije "svjetske premijere" modela u Parizu gdje će biti objavljene detaljne specifikacije.

Ne treba vam više od brzog pogleda da shvatite da ovo nije tipična Fiat Multipla. Prije svega, model, temeljen na originalnoj Multipli prije redizajna 2004. godine, pretvoren je u trovratni, a karoserija je izrezana na blatobranima i branicima kako bi se napravilo mjesta za novi bodykit.

image

Fiat Multipla by Vilebrequin

YouTube Screenshot

Vrhunac su kutijasti prednji i stražnji blatobrani s integriranim umetcima u stilu DTM-a koji znatno povećavaju ionako impresivnu širinu Multiple. Tu je i spojler postavljen na poklopac motora, masivno stražnje krilo i difuzor s prozirnim perajama.

Ludi bodykit kreirao je W-Autosport, a on nekako savršeno pristaje uz Work naplatke u ultra širokim Michelinovim gumama. Michelin je jedan od glavnih sponzora projekta, zbog čega je njihovo ime istaknuto na plavo-žutoj livreji.

image

Fiat Multipla by Vilebrequin

YouTube Screenshot

Očekivano, unutrašnjost je ogoljena. Standardni raspored sa šest sjedala ustupio je mjesto konfiguraciji s dva sjedala zbog velikog tunela u sredini. Osim toga, tu je par Sabeltovih trkaćih "školjki", sportski upravljač, kratki mjenjač i puni zaštitni kavez po cijeloj kabini.

image

Fiat Multipla by Vilebrequin

YouTube Screenshot

Iako opsežne izmjene na podlozi još nisu detaljno opisane, znamo da je Multipla dobila pogonski sklop Chevrolet Corvette C6 Z06. Američki V8 dodatno je podešen kako bi se postigla ciljna snaga od 1014 KS (735 kW), što je svakako velika nadogradnja u odnosu na serijski 1,6-litreni četverocilindrični motor sa 16 ventila koji je proizvodio 103 KS (76 kW). Osim toga, Multipla je dobila ojačanu šasiju i veće kočnice kako bi se automobil mogao nositi s četveroznamenkastom brojkom.

image

Fiat Multipla by Vilebrequin

YouTube Screenshot

Više o ludoj Multipli saznat ćemo na Pariškom sajmu automobila koji počinje 17. listopada. Iako vjerojatno nije brza kao Fordov Pro Electric SuperVan, definitivno spada u kategoriju najluđih monovolumena na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:06