PITANJE PRESTIŽA

Ovo je najskuplja registarska pločica koja se trenutno prodaje, a stoji 20 milijuna dolara!

Kripto valuta: teško je reći hoće li netko stvarno biti spreman izdvojiti ovu količinu novaca za običan komad metala...

Registarska oznaka 'MM'

 OpenSea

Ovo bi moglo biti iznenađenje, ali pokazalo se da su neki vozači u SAD-u spremni platiti više za personaliziranu registarsku pločicu nego za automobil na kojeg je planiraju pričvrstiti. Prema nedavnom članku Fox 26 Houstona, najskuplja registarska oznaka SAD ikad - "12THMAN" - prodana je u Teksasu 2013. za 115.000 dolara (785.500 kuna).

image

Registarska oznaka 'MM'

OpenSea

To je mnogo novaca za registarsku oznaku, pogotovo ako se u obzir uzme da obična tablica po želji u Teksasu stoji 51,75 dolara (353 kune). Ali nije to ni blizu najskuplje registarske oznake prodane na svijetu.

To priznanje pripada vozaču u Abu Dhabiju koji je platio 14,3 milijuna dolara (97.7 milijuna kuna) za registarsku tablicu "1". Međutim, čini se da ta tablica neće dugo držati rekord...

Michael Modecki trenutno na ThePlateBroker.com prodaje registarsku oznaku "MM" za 5.888 digitalnih Ethereuma, što je ekvivalentno 138,7 milijuna kuna. Taj iznos bi se mogao promijeniti kako tečajevi variraju, no teško je reći hoće li netko stvarno biti spreman izdvojiti ovu količinu novaca za običan komad metala.

image

Registarska oznaka 'MM'

OpenSea

Iako je ovo najskuplja tablica koja se trenutno prodaje, nije jedina. Za registarsku oznaku "CASH" netko traži 2 milijuna dolara (13,6 milijuna kuna).

U nastojanju da se bogati vozači dodatno navedu da požele skupe pločice, Modeckijeve najskuplje tablice prodaju se s NFT-ima. Naime, kod je prikazan na stražnjoj strani fizičke registarske pločice, pridonoseći "dodatnoj vrijednosti fizičkoj imovini", prema EpicPlates.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:55