NEŠTO DRUGAČIJE

Ovako se predstavlja automobil: Peugeot u blizini Pariza izložio novi 408 u pokretnu sferu

Privlačan 408 završen u nijansi plavozelene trenutno je izložen u muzeju Louvre-Lens, koji se nalazi otprilike 200 km od Pariza

Peugeot 408

 Peugeot

Sigurni smo da bi se većina složila da je Peugeot 408 iz 2023. jedno od najatraktivnijih novih vozila, pa je francuski proizvođač odlučio napraviti nešto malo drugačije kako bi ga pokazao svijetu.

Privlačan 408 završen u nijansi plavozelene trenutno je izložen u muzeju Louvre-Lens, koji se nalazi otprilike 200 km od Pariza. Međutim, 408 nije samo izložen kako bi ga posjetitelji muzeja dodirivali i šetali uokolo, niti je bio izložen iza crvenog baršunastog užeta kao što biste očekivali. Umjesto toga, nalazi se u prozirnoj sferi koja se vrti i prikazuje svaki kut automobila.

"Jako nam se svidjela ideja o ovom efemernom umjetničkom djelu, koje je originalno i lijepo za pogledati, i koje savršeno naglašava naš novi dolazak", rekla je izvršna direktorica Peugeota Linda Jackson. “Originalni stil novog Peugeota 408 hvale mnogi ljudi koji su ga već vidjeli. Predstavljen je na vrlo originalan način, u veličanstvenom i modernom ambijentu Louvre Lensa".

image

Peugeot 408

Peugeot

Projekt su oživjeli inženjeri i tehničari pariškog kreativnog studija Superbien uz pomoć agencije OPEn. "Peugeot se kreće i uvodi inovacije u svim područjima", izjavio je u izjavi direktor marketinga i komunikacija Peugeota Phil York. “Prozirna kugla, dizajnirana za novi Peugeot 408, pokazuje privlačnost našeg novog modela sa svih strana. Ova kreacija savršeno je u skladu s Peugeotovim globalnim izrazom njegovog novog identiteta marke".

image

Peugeot 408

Peugeot

Peugeot 408 je po veličini između hatchbacka 308 i limuzine 508 i bit će konkurent Renault Arkani i Citroenu C5 X. Podupire ga EMP platforma francuske marke i iako dijeli dijelove s C5 X, ima dizajn koji se razlikuje od bilo kojeg drugog automobila na tržištu, uključujući i druge iz Peugeotove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:20