AUKCIJE

Ovaj je Mercedes CLK63 AMG Black Series iz 2008. netko masno platio i uopće mu ne zamjeramo...

Ovaj će Mercedes star 12 godina postati kolekcionarski primjerak jer ga pokreće kultni 6,2-liteni V8 u najboljem izdanju
Mercedes CLK 63 AMG Black Series
 Bring A Trailer

Mercedes CLK63 AMG Black Series prometnuo se u jednog od najcjenjenijih modela njemačkog proizvođača automobila koji se bio izradio u ograničenom izdanju od 500 primjeraka. Koliko danas može koštati jedan od njih možete pogledati na stranici za internet aukcije Bring a Trailer.

image
Mercedes CLK 63 AMG Black Series
Bring A Trailer

Naime, netko je za primjerak iz 2008., dakle star 12 godina, upravo iskrcao gotovo 100.000 dolara. Razlog: osim što je rijedak u sjajnom je stanju i prošao je tek malo manje od 15.300 km.

Automobil je nov isporučen kupcu u Sjedinjene Države u salon Mercedesa Beverly Hills, koji ga je prije četiri godine potom prodao novom vlasniku.

Ovaj automobil koji pokreće sad već kultni 6,2-litreni V8 atmosferac od 507 KS i 630 Nm (prije 12 godina ta je brojka konja bila enormna, a i danas je respektabilna) pravi je vozački stroj koji pruža nemjerljive užitke za volanom, praćene moćnom rikom kakvu samo njegov 6.3 može proizvesti, no i dobro je ulaganje jer će mu cijena i dalje samo rasti.

image
Mercedes CLK 63 AMG Black Series
Bring A Trailer

Vanjski znakovi raspoznavanja su jako izvučeni blatobrani za smještaj širokih guma, posebni prednji branik s velikim usisnicima zraka, stražnji s difuzorom te maleni karbonski "lip" na poklopcu prtljažnika.

Konkretni je primjerak usto tvornički lakiran u neobičnu bisernu bijelu boju (uglavnom se lakirao u srebrnu ili crnu boju) a sjajno mu pristaju i tvornički 19-inčni naplaci s posebnim Nitto Invo UHP cestovnim gumama dimenzija 265/30 sprijeda i 285/30 straga.

image
Mercedes CLK 63 AMG Black Series
Bring A Trailer

Unutrašnjost nudi sportski ugođaj i tipično Mercedes uređenje iz tog vremena. Black Series specifičnosti su pritom poseban sportski upravljač s ravnim donjim dijelom, školjkasta sjedala izvedena u crnoj koži i detalji od ugljičnih vlakana.

image
Mercedes CLK 63 AMG Black Series
Bring A Trailer

Kako je navedeno u oglasu, u te četiri godine vlasnik je za volanom ovog Mercedesa CLK63 AMG Black Series odvozio tek 160 kilometara, ali je svejedno obavio servis koji uključuje i zamjenu svjećica, tekućina i filtra.

Po svemu, ovo je definitivno kolekcionarski primjerak Mercedesa za poželjeti na kojem je prodavač čekajući četiri godine već dobro zaradio.

image
Mercedes CLK 63 AMG Black Series
Bring A Trailer
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:51