RESTOMOD

Ovaj Ford Mustang iz 1967. možda izgleda originalno, ali ima neke moderne ‘trikove‘ u rukavu

Automobil je poznat kao Velocity Mustang Fastback i oživio ga je Velocity Modern Classics

Velocity Ford Mustang Fastback

 Velocity

Svi vole Ford Mustang Fastback iz 1967.-68., a stručnjak za restomod upravo je predstavio svoju najnoviju i najbolju verziju ovog američkog klasika. Za razliku od nekih drugih restomodova koje smo vidjeli tijekom godina, ovaj ne uništava izvorni izgled, ali temeljito ažurira i poboljšava ključne komponente potrebne da bi se osjećao kao novi automobil.

Automobil je poznat kao Velocity Mustang Fastback i oživio ga je Velocity Modern Classics. Kako bi ga izradila, tvrtka je u potpunosti rastavila originalni automobil i ugradila novu Mustang SPEC šasiju koju je napravio Roadster Shop. Ova nova šasija uključuje servo upravljač s letvom i zupčanikom, prednje poluge i neovisni prednji ovjes kako bi bila mnogo prikladnija za moderni svijet.

image

Velocity Ford Mustang Fastback

Velocity

Zatim, trgovina je ugradila stražnji ovjes s četiri veze i Fox gewinde sprijeda i straga. Mustang se također kotrlja na setu 17-inčnih alu-naplataka zajedno s 255/45 ZR17 Continental Extreme Contact Sport 02 gumama.

Vanjski izgled Mustanga završen je bojom BASF Glasurit, ima ventilirani poklopac motora s gabaritnim svjetlima, dolazi u kompletu s raznim kromiranim detaljima i ima nova LED prednja i stražnja svjetla.

image

Velocity Ford Mustang Fastback

Velocity

Zatim dolazimo do motora. Tvornički motor je izvađen u korist atmosferskog 5,0-litrenog Ford Coyote V8 s više od 460 KS i 569 Nm okretnog momenta. Ove brojke prenose se na asfalt putem 10-brzinskog automatika ili šestbrzinskog T-56 ručnog mjenjača. Borla ispuh lijepo nadopunjuje V8 dok performanse kočenja dolaze od Baer četveroklipnih čeljusti i 11-inčnih diskova.

image

Velocity Ford Mustang Fastback

Velocity

Unutrašnjost Velocity Mustanga Fastbacka također je daleko od svog izvornog izgleda. Sprijeda su postavljena nova školjkasta sjedala, dok je straga također nova klupa. Klasik također krase obloge od Alcantare, profilirani tepih, Dynamat prigušivač zvuka, Vintage Air klima uređaj, RetroSound audio sustav i novi Focalovi zvučnici i subwoofer.

image

Velocity Ford Mustang Fastback

Velocity

Iako je Velocity Modern Classics izradio samo jedan primjerak, prihvaća rezervacije za novoizgrađene modele i bit će spremni za isporuku počevši od jeseni ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:44