Pogledajte video

Ovaj čovjek koristi Ford Mustang kao ‘laboratorij‘ za dizelaše: Iz twin-turbo 6,1-litraša izvukao 1264 KS

Popularni YouTuber napravio je nekoliko divljih kreacija na četiri kotača, a jedna od njih je Ford Mustang s Cumminsovim dizelašem

Ford Mustang konverzija

 YouTube Screenshot

Nekima nikad nije dovoljno konjskih snaga, a YouTuber Westen Champlin jedan je od tih ljudi. Popularni YouTuber napravio je nekoliko divljih kreacija na četiri kotača tijekom godina, a već smo pisali o Fordu Mustangu s Cumminsovim pogonom kojeg je predstavio 2020. godine.

Ovaj je motor bio 5,9-litreni šestcilindrični dizelaš koji je u svom najstandardnijem obliku imao 230 KS i 600 Nm okretnog momenta. Champlin je želio malo više snage pa je na kraju izvukao 612 KS i 2033 Nm okretnog momenta na kotačima.

Te bi brojke bile više nego dovoljne za većinu, ali Champlin je nedavno odlučio da bi bilo dobro ukloniti ga i zamijeniti potpuno novim motorom. I ovaj motor je Cumminsov dizelaš sa šest cilindara, ali 6,1-litreni i sada ima dva masivna turba. Rezultat? Dizelski Mustang koji je već na prvom dinamutestu izbacio preko 900 KS na kotače.

U drugom dyno-testu, Champlin je bio malo slobodniji s gasom i završio je s 1016 KS. Tim koji stoji iza ludog Forda zatim je povećao vrijeme za treću vožnju i ovaj put je izbacio 1264 KS i 3000 Nm okretnog momenta, ili oko 1500 KS na mjenjaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:11