KAKAV PROJEKT

Ova Toyota MR2 ispod poklopca skriva Audijev V8 sa superchargerom, a izradio ju je jedan čovjek

Veliki V8 iz donorskog Audija Allroada postiže 344 KS (253 kW), no Marty time nije bio zadovoljan pa je dodao mehanički kompresor

Toyota MR2

 YouTube Screenshot

Često pišemo o vrlo zanimljivim automobilima, i mnogi od njih imaju veze s tuningom. Na većini takvih automobila radio je cijeli tim. Međutim, upravo je zbog toga ova Toyota MR2 s Audijevim V8 motorom posebna, jer ju je izradio samo jedan čovjek.

Priča je počela još 2017. godine, a čovjek koji stoji iza nje je Marty Sweatt, i ovo mu nije jedini i prvi projekt u životu. Naime, Marty je izradio mnogo cool automobilskih projekata, i za sebe govori da je strastveni hot-roder, i to se vidi.

Njegova MR2 je za 26,6 centimetara duža nego kada je bila potpuno nova, i izvorno je imala oko 162 KS (119 kW). Audij Allroad posudio je svoj V8, koji je zamijenio tvornički motor, a proizvodi oko 344 KS (253 kW), no Marty time nije bio zadovoljan.

Zbog toga je pričvrstio supercharger M90 na vrh usisa, i iako još uvijek nema detalja o točnoj snazi, zvuči jako moćno. Marty vjeruje da proizvodi oko 400 KS. Toyota MR2 bila je pomalo poznata po brzom preupravljanju, stoga ne možemo zamisliti kakav bi se ovaj trebao osjećati na cesti.

Uz sve ovo, Marty je sam doradio i međuosovinski razmak još 2019. godine. Sada je konačno sve završeno i zaista smo impresionirani. Izradio je sve prilagođene dijelove koji su mu bili potrebni i sam ih ugradio zajedno s pogonom. Još uvijek su tu usisnici zraka na bočnim pragovima, ali sada oni usmjeravaju zrak do samog stražnjeg dijela motornog prostora prije nego što ga usišu u motor.

Unutrašnjost također izgleda nevjerojatno s prilagođenim gumbima i funkcionalnim mjeračima. Možda su mu trebale četiri godine da završi ovaj projektni automobil, ali s obzirom na sve što je učinio, rekli bismo da je to bio prilično brz projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:17