STRANAC S INTERNETA

Oglasio skupi Bentley na Facebooku, a kad je stigao ‘kupac‘ uslijedio je brutalno iznenađenje

Nakon što je lopov izvadio pištolj, izvadio ga je i vlasnik, pa ga je lopov udario njegovim automobilom i odbacio na tlo

Bentley Continental GT

 YouTube Screenshot

Facebook Marketplace je uzdrmao tržište rabljenih automobila jer ljudi mogu besplatno prodavati svoja vozila i odmah ih mogu kontaktirati zainteresirani kupci.

To je platformu učinilo popularnom među kupcima i prodavačima, iako bi prodavači trebali biti vrlo oprezni jer će se susresti sa strancima s interneta koji se kriju iza lažnih profila.

Jedan prodavač u SAD nije poslušao taj savjet i našao se u zastrašujućoj situaciji kada je pokušao prodati Bentley Continental GT iz 2004. za 39.000 dolara (280.500 kuna).

Prema Fox 2 Detroitu, prodavač se dopisivao s nekim tko se predstavljao kao zainteresirani kupac i dogovorio sastanak na parkiralištu uredskog kompleksa u Troyu, u Michiganu. Očigledno je sve išlo u redu dok potencijalni kupac nije sjeo na vozačko sjedalo i potom izvukao pištolj.

Ubrzo nakon toga, lopov je skrenuo pogled, a prodavač je izvukao vlastiti pištolj, na što je lopov nasrnuo na prodavača automobilom i udario ga. To je prodavača odbacilo na pod, a njegov pištolj je opalio, iako nitko nije pogođen. Lopov je pobjegao Bentleyjem, a što se tiče prodavača, on je ostao neozlijeđen.

image

Bentley Continental GT

YouTube Screenshot

Policija ima samo nejasan opis osumnjičenika, iako nastavlja istragu i pokušava utvrditi IP adresu kradljivca. Bez obzira na to kako se istraga završi, svatko tko kupuje ili prodaje nešto na internetu uvijek bi trebao koristiti zdrav razum i izvršiti razmjenu na javnom mjestu kao što je parkiralište policijske postaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:36