TUNING

Oettinger uzeo VW Golfa R i ‘začinio‘ ga suptilnim kompletom karoserije i kovanim naplatcima

Oettingerove komponente donose dramatičniji izgled bez mnogo odstupanja od dizajnerskog jezika standardnog automobila

Oettinger VW Golf R

 Oettinger

Njemački tuner Oettinger predstavio je niz vizualnih poboljšanja za VW Golf R, točno na vrijeme za 20. godišnjicu hot hatch modela. Novi komplet za najbrži i najsnažniji Golf slijedi Oettingerovu ponudu za obični Golf 8 i Golf 8 GTI.

R izvedba je već tvornički opremljena specifičnim branicima i naplatcima za ovaj model, što ga razlikuje od ostatka ponude, ali neki smatraju da je njegov izgled prilično suzdržan za tako moćan hot-hatch. Oettingerove komponente donose dramatičniji izgled bez mnogo odstupanja od dizajnerskog jezika standardnog automobila.

image

Oettinger VW Golf R

Oettinger

Kao što je prikazano nizom rendera, komplet uključuje novi i izraženiji prednji spliter, krilca na prednjem braniku, aerodinamične produžetke bočnih pragova, dodatni element na difuzoru i dvije različite opcije za stražnje krilo. Osim karoserije, spuštena je visina vožnje u odnosu na standardni model, a tu su i novi set kovanih aluminijskih naplataka s više krakova koji smanjuju težinu za čak 8 kilograma.

image

Oettinger VW Golf R

Oettinger

Također možemo vidjeti Oettingerove vlastite kočione čeljusti, iako tuner ne spominje nadogradnje šasije. Komponente se lako sastavljaju, izrađene su od visokokvalitetnog materijala i kompatibilne su sa svim modelima Golfa R, uključujući one opremljene paketom Performance. Jedina iznimka je krilo stražnjeg difuzora koje je dizajnirano za modele bez kuke za prikolicu.

image

Oettinger VW Golf R

Oettinger

Oettinger nije petljao sa performansama, iako ih hot-hatch ni nije trebao, budući da 2,0-litreni turbo benzinski motor već proizvodi 333 KS (245 kW) u standardnom obliku. Snaga se prenosi na sva četiri kotača putem sedmerostupanjskog DSG mjenjača i sofisticiranog AWD sustava. Europski modeli dobivaju i opciju šesterostupanjskog manualca.

image

Oettinger VW Golf R

Oettinger

Tuner sa sjedištem u Friedrichsdorfu već prima prednarudžbe za komplet koji će biti dostupan u prvom kvartalu sljedeće godine. Cijena za cijeli paket bez naplataka je 2785 eura (20.950 kuna), uz dodatnih 1090 eura (8200 kuna) za sjajno-crnu završnu obradu. Svaka komponenta se također može kupiti zasebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:11