POGLEDAJTE VIDEO

‘Od prvog vara do prvog drifta‘: Ovako izgleda proces nastanka Porschea 911 GT3

Sigurni smo da će mnogima najdraži dio biti postavljanje motora ovog GT3 na svoje mjesto, kao postavljanje srca u tijelo

Montaža Porschea 911 GT3

 Porsche

Pred vama je video koji prikazuje proces nastanka novog Porschea 911 GT3, od samog početka do samog kraja. Sigurni smo da postoji velik broj Porscheovih obožavatelja koji će sliniti na ovu brončanu boju koja pomalo podsjeća na pustinjski pijesak. Također smo sigurni da će mnogima najdraži dio biti postavljanje motora ovog GT3 na svoje mjesto, kao postavljanje srca u tijelo, koje u ovom slučaju "pumpa" do 9000/min.

Video počinje s postupkom montaže GT3 od 117 koraka. Proces počinje s robotima za spajanje te zavarivanjem komponenti karoserije. Radnici na liniji pojavljuju se kada je vrijeme za ugradnju vrata i prednjih branika i možete vidjeti kako se automobil oblikuje dok se kreće od stanice do stanice.

image

Montaža Porschea 911 GT3

Porsche

"Tijelo" ovog 911 provelo je više od jednog dana u radionici za karoserije i u lakirnici. Jedan od izazova lakiranja je rad s mješavinom boje, a izazov je da boja bude identična na nekoliko različitih materijala poput čelika i aluminija, a može uključivati i karbonska vlakna. Prije ulaska u lakirnicu, šasija se odmašćuje, nanosi se fosfatni sloj i prolazi kroz elektro-kemijski postupak za zaštitu od korozije.

image

Montaža Porschea 911 GT3

Porsche

Porsche kaže da pri ruci ne može imati više od 17 standardnih boja, ali program Paint to Sample dodaje više od 100 boja na popis opcija. Kupac čak može zatražiti boju koju nikada prije nije korištena i platiti naknadu za njen razvoj, oko 160.000 kuna, što može potrajati do 11 mjeseci.

Ako se želja za bojom smatra ostvarivom, kupac zapravo postaje kreatorom boje i bilježi se uz nju u Porscheovu bazu podataka. Tu boju tada mogu naručiti i drugi kupci, a standardna cijena za postojeću boju Paint to Sample programa iznosi oko preračunato - 78.000 kuna.

image

Porsche 911 GT3

Porsche

Nakon lakiranja, ponovno počinje proces montaže. Možemo vidjeti radnike kako stavljaju električne žice i komponente na instrument ploči, a zatim dolazi vrijeme za spajanje karoserije i motora. Nakon što je ostatak karoserije sastavljen, počinje završna montaža i montiraju se kotači. Video završava s nekoliko scena automobila na trkaćoj stazi, što je samo po sebi divan prizor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:33