nikad bolji

Novi Aston Martin Vantage: Dijamant fino izbrušen do savršenstva s obiljem dodatne snage i momenta

Najočitije promjene vide se sprijeda s povećanom maskom i Matrix LED svjetlima dok je straga ugrađen širi branik

Aston Martin Vantage

 Aston Martin

Aston Martin je temeljito doradio model Vantage, a osim osvježenog izgleda s ažuriranjem modela stigla je i dodatna snaga. Sasvim očekivano, jer je trenutna generacija na tržištu od 2018. godine, pa je nakon šest godina pravo vrijeme za veliki redizajn.

image

Aston Martin Vantage

Aston Martin

Najočitije promjene vide se sprijeda s povećanom maskom i Matrix LED svjetlima dok je straga ugrađen širi branik sličan onom na modelu DB12. Moderniziran je i kokpit koji uključuje 10,25-inčni zaslon novog infotainment sustava koji je nadopunjen s mnoštvom fizičkih tipki i prekidača na središnjem grebenu.

image

Aston Martin Vantage

Aston Martin

Uzbudljivi britanski GT coupe pogoni Mercedes-AMG 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača, sada pojačan na 665 KS i 800 Nm okretnog momenta što je povećanje za čak 155 KS i 115 Nm u odnosu na stari model.

Postignuto je to optimiziranjem motora po pitanju kompresije, dorade bregastih osovina te većeg turbo punjača, dok se snaga na stražnje kotače prenosi putem 8-stupanjskog ZF automatika.

image

Aston Martin Vantage

Aston Martin

Performanse: novi Aston sada sprinta do 100 km/h za samo 3,5 sekunde dok je najveća brzina ista kao i kod prethodnog modela, 325 km/h.

Pomoć kod boljih brojki ubrzanja osigurava i novi sustav za kontrolu proklizavanja, a novost je i prerađeno podvozje s novim prilagodljivim amortizerima te povećana torzijska krutost.

image

Aston Martin Vantage

Aston Martin

​Vantage dolazi na alu naplacima od 21 cola s Michelin Pilot Sport 5S gumama dimenzija 275/35 sprijeda i 325/30 straga. Kočioni diskovi od lijevanog željeza dolaze standardno dok uz doplatu dolaze fantastične, samo 27 kg teške karbonsko-keramičke kočnice.

Cijene će biti poznate uskoro, a prve isporuke započinju u drugom tromjesečju ove godine.

image

Aston Martin Vantage

Aston Martin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:28