novitet

Nova Toyota Corolla Cross Hybrid stigla u domaće salone, poznate i sve cijene

Povodom predstavljanja pripremljena je posebna ponuda za mjesečnu ratu od 1883 kuna

Toyota Corolla Cross Hybrid

 Toyota

Toyota je novinarima u Zagrebu povodom početka prodaje u Hrvatskoj predstavila novu Corollu Cross Hybrid. Dojmove iz vožnje možete potražiti OVDJE, više detalja o modelu OVDJE, a poznate su i cijene.

Riječ je o SUV varijanti najprodavanijeg automobila na svijetu te se smješta u C segment na tržištu. Četvrta je to varijanta karoserije Corolle koja već postoji kao kompakt, kompaktni karavan i sedan. Nova Corolla Cross model je razvijen primjenom Toyotine filozofije TNGA, izgrađen na već dokazanoj platformi GA-C i pruža sve osnovne kvalitete zbog kojih je Corolla već dugo uspješna na tržištu.

image

Toyota Corolla Cross Hybrid

Toyota

Ovo je prvi model opremljen petom generacijom Toyotinog hibridnog električnog sustava sa samostalnim punjenjem. Program neprekidnog poboljšanja u proteklih 25 godina od kad je tehnologija izrađena i premijerno predstavljena tržištu doveo je do razvoja sustava koji je snažniji i bolji za vožnju, a troši manje goriva i ima niže emisije štetnih plinova.

Pogon: u ponudi su 1,8 i 2,0-litreni hibridni benzinski motori koji su posebno baždareni za bolju upravljivost europskim uvjetima vožnje, s bliskijom i prirodnijom vezom između načina na koji vozač upotrebljava gas i ubrzanja automobila.

image

Toyota Corolla Cross Hybrid

Toyota

Verzija s 1,8-litrenim motorom (dolazi kasnije) isporučuje se isključivo s pogonom na prednje kotače; verzija s 2,0-litrenim motorom može se naručiti s Toyotinim inteligentnim pogonom na sva četiri kotača (AWD-i), koji je dodatno unaprijeđen i ima snažniji (40 DIN ks i 84 Nm) stražnji elektromotor koji se još bolje ponaša u zavojima i prilikom vučenja u stranu na podlogama s niskom razinom prianjanja. Dokazana dinamička kvaliteta platforme GA-C dodatno doprinosi većem uživanju u vožnji.

image

Toyota Corolla Cross Hybrid

Toyota

Vanjski je izgled robustan, dok je unutrašnjost namijenjena obiteljima i vrlo prostrana. Ispred vozača se ističe digitalni zaslon od 12,3 inča, a tu je i novi Toyota Smart Connect sustav za multimedijalne i zabavne sadržaje s 12,3-inčnim dodirnim zaslonom bržeg odaziva putem kojeg se pristupa povezanim uslugama i koji omogućuje jednostavnu integraciju pametnog telefona, a također je u osnovnoj opremi modela.

image

Corolla Cross cijene

toyota

Za sada je u ponudi samo varijanta s motorom od dvije litre, a početna cijena modela Corolla Cross je 267.700 kuna s Luna paketom opreme koji također sadrži napredni paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense.

Povodom predstavljanja Corolle Cross u Hrvatskoj pripremljena je posebna ponuda za mjesečnu ratu od 1883 kuna uz Toyota Easy financiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:39