POGLEDAJTE VIDEO

Nisu ni čipovi, niti rat: Proizvodnja u tvornici Mercedesa zaustavljena zbog nepozvanog gosta!

Leopard je mužjak star oko tri godine, a spašavanje je trajalo oko četiri, dok je rad tvornice pauziran na oko šest sati

Mercedesova tvornica, Maharashtra, Indija

 Mercedes-Benz

Vijesti o pauzama proizvodnje ovih dana su sve češće, pri čemu su glavni uzroci nedostatak automobilskih čipova ili sankcije povezane s invazijom Rusije na Ukrajinu. Posljednja tvornica koja je privremeno zaustavila rad je Mercedesova tvornica u Maharashtri u Indiji, no zastoj nije uzrokovan nestašicom čipova.

Naime, razlog Mercedesovog zastoja vjerojatno je prvi za njemačkog proizvođača - leopard je ušao u objekt pogona i lutao nekoliko sati. To je, razumljivo, uzbunilo zaposlenike, koji na sreću nisu pokušali preuzeti stvari u svoje ruke. Šumski odjel Chakan i Wildlife SOS su vodili misiju spašavanja izgubljenog i preplašenog leoparda u krugu tvornice.

Timovi su ga na kraju pronašli oko jedne proizvodne jedinice iza hrpe kutija i paleta, nakon čega su ga uspjeli umiriti sa sigurne udaljenosti i udaljiti iz tvornice.

Prema Wildlife SOS-u, leopard je mužjak star oko tri godine, a spašavanje je trajalo oko četiri sata, dok je rad tvornice pauziran na oko šest. Mladi leopard trenutno se nalazi pod liječničkim nadzorom, prije nego što ga puste nazad u divljinu.

Iako naslovi poput ovog mogu privlačiti pozornost, problem je mnogo dublje prirode. Naime, ovaj incident odražava gubitak staništa za divlje životinje - prema Wildlife SOS-u, leopard je vjerojatno krenuo prema tvornici zbog sličnih susjednih područja koja okružuju šumske dijelove. Mercedesova montažna linija nalazi se u Maharashtri koja ima jednu od najvećih gustoća naseljenosti leoparda na svijetu.

image

Divlji leopard

YouTube Screenshot

Zbog toga, postoji mogućnost da se nešto slično ovome ponovi. Srećom, incident je završio tako što nitko nije ozlijeđen, uključujući i leoparda. Mercedesova tvornica u Indiji sastavlja modele poput C-Klase, E-Klase, S-Klase i CLA Coupea. Također, sastavlja i GLA, GLC, GLE i GLS crossovere, a GLC izvozi u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 08:59