U PARALELNOM SVEMIRU

Ne izgleda uopće loše: Ovaj imaginarni moderni M1 bi se lijepo uklopio u BMW-ovu ponudu

Dugi niz godina, entuzijasti su se nadali da će BMW jednog dana izdati nasljednika M1, koji se proizvodio između 1978. i 1981.

BMW M1 (koncept, render)

 Hycade

Ovo su renderi za izmišljeni BMW M1 od strane Hycadea i nisu povezani niti ih je BMW odobrio.

Dok su se mnogi od njegovih suparnika tijekom proteklih nekoliko desetljeća odvažili ući u svijet superautomobila sa središnje postavljenim motorom, BMW se dugo opirao porivu da učini isto.

Dugi niz godina, entuzijasti su se nadali da će BMW jednog dana izdati nasljednika kultnog M1, koji se proizvodio između 1978. i 1981. i bio je posljednji superauto s motorom na sredini. Iako nema naznaka da će proizvođač automobila lansirati M1 novog doba, vješti automobilski dizajner Hycade zamislio je kako bi takav automobil mogao izgledati.

Dizajnirajući novi M1, Hycade je stvorio automobil koji ne izgleda pretjerano slično postojećim modelima BMW-a, ali još uvijek izgleda dovoljno poznato da se lako prepozna kao BMW. To je posebno vidljivo sprijeda gdje se nalaze crne bubrežaste rešetke slične onima na Seriji 8, ali i elegantnija i uglatija LED prednja svjetla bilo kojeg drugog BMW-a.

Prednji dio ovog zadivljujućeg M1 koncepta također uključuje velike usisnike zraka i prekrasno oblikovanu haubu. Posebno nam se sviđa bočni profil zahvaljujući oštrim karakternim linijama duž vrata i velikim kotačima s pet krakova.

Hycadeov M1 također je posebno impresivan kada se gleda straga. Na primjer, postoje rešetke na poklopcu motora baš kao kod originalnog M1, kao i set LED stražnjih svjetala oštrog izgleda. Stražnji branik je karakterističan za trenutne BMW M modele i također sadrži četiri velike kružne ispušne cijevi.

Iako je BMW u više navrata odbacio mogućnost izrade M1 novog doba, tvrdeći da je M8 ​​najdalje što može ići kada su u pitanju automobili s performansama, mislimo da bi se nešto poput ovoga lijepo uklopilo u liniju njemačkog proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:53