smračilo mu se

Namjerio se na BMW i Toyote: U suludom pohodu sjekirom porazbijao automobile u tri autosalona

Nije poznato zašto je muškarac ciljano napao salone Mazde, BMW-a i Toyote, ignorirajući ostale koji su također smješteni u blizini

Manijak razbija aute

Do sada smo vidjeli mnogo vandalizma na automobilima, od grebanja laka, preko uništavanja sprejem do razbijanja stakala, no slučaj koji se nedavno dogodio u Australiji je zaista ekstreman.

Neidentificirani muškarac je sjekirom razbio vjetrobranska stakla i oštetio dijelove karoserije oko 20 automobila u tri odvojena auto salona, počinivši pritom štetu koja je procijenjena na 100.000 australskih dolara (oko 60.000 eura).

Napad na automobile se dogodio u Glen Waverleyu, jugoistočnom predgrađu grada Melbournea. Osumnjičenik je počeo razbijati automobile oko 6 sati ujutro u četvrtak, 2. studenog u Mazdinom salonu na Springvale Roadu.

Nekoliko minuta kasnije okomio se na nekoliko BMW-a koji su stajali ispred salona ove marke, a stradali su skupi sportski i8, potpuno novi X1 i najmanje dva SUV-a X3. Osumnjičenik je završio svoj vandalski pohod oštetivši još nekoliko pick-up kamioneta ispred obližnjeg salona Toyote.

Nije poznato zašto je muškarac ciljano napao salone Mazde, BMW-a i Toyote, ignorirajući ostale koji su također smješteni u blizini. Zaposlenici salona koji su davali izjave za australske TV kanale bili su zbunjeni ovim neobičnim ponašanjem i nisu mogli shvatiti mogući motiv za ovo djelo.

Snimke video nadzora prikazuju kako osumnjičenik na mjesto napada dolazi vozeći staru Toyotu Avalon, ali policijsko izvješće sugerira da je s mjesta događaja pobjegao pješice.

Neidentificirani muškarac je visok oko 175 cm i ima crnu kovrčavu kosu. U vrijeme napada je nosio žutosmeđu majicu s kapuljačom. Policija savezne države Viktorije uputila je poziv svima koji imaju dodatne informacije ili snimke koje bi im mogle pomoći da identificiraju osumnjičenika i privedu ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:04