VIDEO

Na Autobahnu se može vidjeti svašta: Pogledajte kako VW Caddy od 230 KS ‘zakucava‘ kazaljku

Njemački Autobahn je zbog toga jer nema ograničenja na nekim dionicama, postao svojevrsna ispitna traka za testiranje granica

Volkswagen Caddy

 YouTube Screenshot

Njemački Autobahn je, zbog nedostatka ograničenja na nekim dionicama, postao ispitna traka za testiranje granica maksimalne brzine automobila. Novi AutoTopNL video prikazuje tunirani VW Caddy kako radi upravo to.

Čini se da je riječ o modelu iz ranih 2000-ih, sudeći po osnovnoj unutrašnjosti. Zaista, u kabini nećete pronaći blještave zaslone ili softverske trikove. Riječ je o "radnom konju", koji ispod poklopca ima malo više "mišića".

Od samog početka vidljivo je da ovaj VW nije tipični Caddy, jer vozač nakon što okreće ključ petlja s nečim ispod stupa upravljača kako bi upalio motor.

Dodatni pokazatelj da se radi o nečem posebnom su i pomoćni mjerači na instrument ploči. Kompaktni kombi ima 1,9-litreni turbo dizelski motor koji pokreće prednje kotače. Sposoban je proizvesti 232 KS (171 kW) i 520 Nm okretnog momenta. Prema statistici, tunirani Volkswagen može postići stotku za 6,6 sekundi.

To ne zvuči impresivno prema današnjim standardima, ali je značajan napredak u usporedbi sa standardnim modelom. Original je isporučivao samo 90-ak KS (67 kW) i 210 Nm okretnog momenta. Kombiju je trebalo 14 sekundi da postigne stotku, i bio je ograničen na samo 165 km/h.

Video prikazuje kako VW prelazi ovu brojku, dosežući preko 200 km/h gdje završava brzinomjer. Čini se da se brzinomjer zaustavlja na nešto više od 220 km/h, ali video prikazuje najveću brzinu od 215 km/h. Brzinomjeri gube nešto na točnosti pri većim brzinama, a očekivali bismo da je to slučaj s ovim Caddyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:09