VIDEO

Mogli bismo ga slušati cijeli dan: Ovo je ‘simfonija‘ koju proizvodi V12 hibridnog Lamborghinija Revuelta

Revuelto je dobio ime po slavnom biku, u ovom slučaju, posebno razuzdanom borbenom španjolskom biku iz korida 1880.

Lamborghini Revuelto

 YouTube Screenshot

Revuelto je Lamborghinijev najnoviji vodeći superautomobil, koji kombinira performanse koje oduzimaju dah, upečatljiv dizajn i obećava uzbudljivo iskustvo vožnje. Predstavljen ove godine kao nasljednik Aventadora, pokreće ga 6,5-litreni V12 atmosferski motor u kombinaciji s tri elektromotora koji stvaraju preko 1000 KS. Iako je izlazna snaga hibridnog pogonskog sklopa impresivna, zvuk V12 je ono što ‘liječi dušu‘.

Ovaj video objavljen na Varryxovom YouTube kanalu prikazuje pet minuta čistog zvuka nasljednika Aventadora, kojeg bismo mogli slušati cijeli dan. Bilo da klokoće pri maloj brzini, "diše" u leru ili reži na Nürburgringu, nešto je što smo očekivali za bika uzgojenog u tvornici Sant‘Agata Bolognese.

Sa svojom agresivnom klinastom karoserijom, Revuelto podsjeća na Aventadora u kombinaciji s prednjom stranom dvostruke rešetke Murcielaga. Nisko spušteni, aerodinamični profil i vrata u obliku škara nepogrešivo su potpisni element Lamba i definitivno će privući publiku gdje god da je parkiran.

Ali V12 je sastojak koji oduzima dah. Postavljen na sredini iza kabine, srce Revuelta kuca s 12 cilindara motora koji se "vrti" do 9500/min. Opremljen osmostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, tvornica tvrdi da će doseći stotku za manje od 2,5 sekunde i voziti do 350 km/h.

Ipak, za razliku od prošlih Lamborghinija, uključujući originalni Countach i njegovog nasljednika Diabla, Revuelto ima nježnu stranu. Ima veću, udobniju unutrašnjost od Aventadora. Postoji količina prostora iza sjedala i dovoljno mjesta u prtljažniku za prtljagu.

Kao što zahtijeva gotovo svaki automobil ovih dana, ima infotainment zaslon osjetljiv na dodir s bežičnim Apple CarPlay i Android Auto povezivanjem. Kontrolna ploča je potpuno digitalna i čak uključuje zaslon ispred suvozača za informacije poput brzine i druge telemetrije performansi.

Kao i svi Lamborghiniji, Revuelto je dobio ime po slavnom biku, u ovom slučaju, posebno razuzdanom španjolskom borbenom biku koji je živio 1880. To je prikladno ime za Lamborghinijev najnoviji superauto koji se očekuje do kraja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:46