pogledajte VIDEO

Mini raketa: Električni hiperautomobil McMurty Speirling prošao četvrt milje za 7,9 sekundi!

Razvija oko 1014 KS (746 kW), a teži samo 1000 kilograma. Također koristi par ventilatora koji ga ‘usisavaju na tlo‘

McMurty Speirling

 YouTube Screenshot

McMurtry Spéirling je novi pogled na to kako bi trebalo krenuti u izradu potpuno električnog hiperautomobila. Mnogo je manji i lakši od automobila poput Rimac Nevere, A ta ušteda na težini upravo se pretvorila u vrijeme od četvrt milje od 7,9 sekundi.

Već dugo znamo da je McMurtry brz. Mnogo je puta u prošlosti dokazao da može ubrzati do stotke za 1,5 sekundu, i trenutni je svjetski rekorder na Goodwood Festival of Speed Hillclimbu s ukupnim vremenom od samo 39,08 sekundi.

To čini zahvaljujući nevjerojatnom omjeru snage i težine i izvanrednom inženjerstvu. Razvija oko 1014 KS (746 kW), a teži samo 1000 kilograma. Također koristi par ventilatora koji ga "usisavaju na tlo" s maksimalnom silom od 2000 kilograma.

CarWow dobio je priliku upoznati se sa specifikacijama, dizajnom, sustavom ventilatora, interijerom i nekim posebnim značajkama, nakon čega su ga provozali na ravnoj liniji. Tijekom svoje prve vožnje, ubrzao je do 96 km/h za 2,27 sekundi unatoč tome što je staza bila vlažna. Odatle je postao samo brži.

image

McMurty Speirling

McMurty Automotive

Tijekom sljedeće vožnje, stotku je uhvatio za 2,09 sekundi i završio četvrt milje za 8,64 sekunde. To je za 0,02 manje od Rimac Nevere.

Tim je bio preblizu da bi tu stao pa je otišao u Silverstone gdje je poseban kamion osušio stazu prije njihovog testiranja. Na tom poligonu, Speirling je dohvatio 96 km/h za 1,4 sekundu i prošao četvrt milje za 8,35 sekundi. U posljednjoj vožnji postavljen je rekord za cestovni automobil na četvrt milje od 7,97 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:18