ELEKTRIČNA PERJANICA

Mercedes predstavio novog kralja klase: EQS SUV ima 536 KS i doseg od 600 kilometara

U baznoj varijanti njemački SUV ima pet sjedala, no dostupna je i izvedba sa sedam

Mercedes EQS SUV

 Mercedes

Prije tri godine Mercedes je ušao na tržište električnih SUV modela. Nakon EQC, uslijedili su manji EQA i EQB, a sada je predstavljena i perjanica ponude EQS!

image
Mercedes

EQS SUV ima električni pogon na stražnjoj osovini, a verzija s 4MATIC-om i na prednjoj osovini. U modelu 4MATIC, funkcija Torque Shift osigurava inteligentnu, kontinuirano promjenjivu raspodjelu pogonskog momenta između stražnjih i prednjih elektromotora.

image
Mercedes

Osnovni EQS SUV je 450+ sa 355 KS (264 kW) i 568 Nm momenta, a iznad njega, Mercedes je pozicionirao SUV EQS 580 4MATIC koji nudi snagu od 536 KS te 858 Nm okretnog momenta.

image
Mercedes

Prema Mercedesu, oba SUV-a mogu se napuniti od 10 do 80 posto za samo 31 minutu kada su spojeni na DC brzi punjač. Također, imaju mogućnost punjenja maksimalnom snagom od 200 kW, a prilikom punjenja izmjeničnom strujom, oba će napuniti baterije za nešto više od 11 sati.

image
Mercedes

Njemačka marka kaže da EQS SUV može prijeći više od 600 kilometara prema WLTP testiranju. Ipak, taj je ukupni doseg znatno manji nego u EQS limuzini koja može prijeći 770 km (prema WLTP).

image
Mercedes

Za dodatnih 300 kilometara dosega potrebno je samo 15 minuta punjenja.

Model 450+ će standardno dolaziti s 12,8-inčnim multimedijskim zaslonom i 12,3-inčnim zaslonom s informacijama o vožnji. Također, tu će biti panoramski krov, grijana sjedala te opcija dodavanja trećeg reda za ukupno sedam putnika.

image
Mercedes

Vrhunac opremljenosti interijera je MBUX Hyperscreen. Ova velika, zakrivljena jedinica zaslona proteže se gotovo u cijelosti od lijevog do desnog A-stupa. Tri zaslona smještena su pod zajedničkim pokrovnim staklom i vizualno su spojena.

image
Mercedes

EQS SUV u prodaju kreće krajem godine, a cijene još nisu poznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:42