MBUX Superscreen

Mercedes pokazao visokotehnološki kokpit nove E-klase: Nudi iskustvo s glazbom, igrama i ‘streamom‘

Novi Mercedes E-klase još uvijek je prekriven kamuflažom, ali je proizvođač predstavio napredni kokpit i usluge limuzine

2024. Mercedes E-klasa

 Mercedes-Benz

Novi Mercedes E-klase još uvijek je prekriven kamuflažom, barem eksterijer, ali je proizvođač službeno predstavio potpuno novu unutrašnjost modela.

image

2024. Mercedes E-klasa

Mercedes-Benz

Kada nova limuzina stigne u prodajne salone kasnije ove godine, bit će to radikalna promjena jer je korisničko iskustvo u novom modelu dizajnirano za pružanje "imerzivnog zabavnog iskustva" s glazbom, igrama i "streamanjem" sadržaja. Iako ima puno toga za opisivati, E-klasa će biti ponuđena s opcijskim MBUX Superscreenom koji crpi inspiraciju iz masivnog MBUX Hyperscreena. Mercedes nije ulazio u detalje, ali ima pozamašan infotainment sustav kao i zaslon za suvozača.

image

2024. Mercedes E-klasa

Mercedes-Benz

Pridružuje im se samostojeća digitalna ploča s instrumentima koja nudi klasične i sportske zaslone. Klasični zaslon prikazuje brzinomjer i tahometar nalik na brojčanik, dok sportski zaslon ima crvenu temu, a također postavlja tahometar naprijed i u sredinu.

Govoreći o zaslonima, aplikacije trećih strana mogu se instalirati izravno umjesto da se "screen-shareaju" putem Android Auta ili Apple Car Playa. Kako bi iskoristio ovu mogućnost, Mercedes pokreće App Store koji će imati "postupno širi portfelj aplikacija".

image

2024. Mercedes E-klasa

Mercedes-Benz

Prilikom lansiranja, bit će asortiman aplikacija uključujući Angry Birds, TikTok, Zoom i Webex. Mnogo njih može se koristiti s novom automobilskom selfie i video kamerom, koja je postavljena na vrh instrumentne ploče i uključena je u MBUX Superscreen. Vlasnici mogu koristiti kameru za snimanje fotografija i videa, kada je automobil parkiran.

image

2024. Mercedes E-klasa

Mercedes-Benz

Osim navedenih aplikacija, vlasnici će pronaći Vivaldi web preglednik kao i portal za zabavu ZYNC. Mercedes kaže da potonji pruža "sadržaj na zahtjev, interaktivna iskustva, lokalne video programe, sport, vijesti i još mnogo toga." To je nejasno, ali tvrtka je dodala da je "više od 30 usluga već dostupno, dok se daljnji partneri i kanali kontinuirano integriraju".

image

2024. Mercedes E-klasa

Mercedes-Benz

Kako vozača ne bi ometao zaslon suvozača, E-klasa ima "vizualni štit" koji koristi kameru i "napredni koncept filtriranja kako bi se osiguralo da sadržaj na zaslonu nije vidljiv vozaču." Zapravo, sustav prati pokrete vozačevih očiju i utvrđuje gleda li suvozač predugo u ekran. Ako se to dogodi, "svjetlina suvozačevog zaslona se smanjuje i putnik stoga može nastaviti gledati sadržaj, dok on nije vidljiv vozaču."

image

2024. Mercedes E-klasa

Mercedes-Benz

Prilikom lansiranja, automobil će imati predloške i samostalno stvorene rutine koje omogućuju vlasnicima da kažu vozilu da "napravi x ako se dogodi y". Kao primjer, postavka za hladne dane mogla bi uključiti grijana sjedala ako vanjska temperatura dosegne određenu razinu dok također mijenja sustav ambijentalne rasvjete u ‘toplu‘ narančastu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:26