pogledajte video

Lopovi ukrali 6 skupocjenih Dodge Challangera Hellcata iz autosalona: ‘Trebalo im je samo 40 sekundi!‘

Ukradeni su auti vrijednosti 600.000 dolara, što je puno novca, a vrijeme koje im je trebalo za krađu upućuje na uigranu ekipu

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Luda priča iz Amerike: prema policiji Somerseta u Kentuckyju (SAD) kriminalci su provalili u jedan autosalon oko 2 sata ujutro i odvezli se sa šest Dodge Challenger SRT Hellcata za manje od minute! Dobra stvar je da je do sada policija locirala pet od šest ukradenih auta, no jedan još uvijek nedostaje.

Lokalni autosalon Don Franklin Somerset Chrysler Dodge Jeep Ram, naime, bio je žrtva bezočne krađe iz čijeg su izložbenog prostora automobili ukradeni, a sve je snimila kamera.

“Nestali su automobili u vrijednosti od 600.000 dolara. To je puno novca i prilično velika stvar” - rekao je direktor autokuće Adam Bryant lokalnoj novinskoj mreži WKYT. "Razbili su stražnji prozor zgrade, ušli u salon, pronašli ključeve svih šest vozila i odvezli se za manje od minutu", izjavio je.

Prema dostupnim infomacijama, skupina od sedam pojedinaca uspjela je pobjeći sa šest skupocjenih sportskih Dodge Challengera 6.2L V8 SRT Hellcata u samo 40 sekundi. "Nestali su odmah! Nakon što se aktivirao alarm, bilo im je potrebno samo 40 sekundi. Pritom je vrijeme reakcije policije bilo je oko tri minuta", dodao je Bryant.

image

Dodge Challenger Hellcat

Dodge

Nakon što su pobjegli u autima iz autosalona lopovi su se razdvojili i otišli u različitim smjerovima. No, policija je tijekom noći pronašla pet od šest ukradenih automobila. Usto, jedan je uništen u policijskoj potjeri, a vozač je uhićen. Četiri druga automobila pronađena su ostavljeni na različitim lokacijama.

Konačno, šesti automobil još uvijek nedostaje, ali policija prema GPS podacima ima lokaciju u državi Alabami i već surađuje s lokalnim vlastima. Masovne krađe skupih automobila u SAD su sve učestalije, a još sa priča o pljački salona auta u okrugu Genesee u Michiganu koju je izvela velika skupina od 30 osoba koja je ukrala 13 automobila uz pucnjavu vatrenim oružjem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:19