DESIGN DAY

Lancia otkrila novi logo i ‘Pu+Ra Zero‘ skulpturu koja najavljuje EV novog dizajnerskog jezika

Talijanska marka pokazala je svoj redizajnirani amblem, uz skulpturu nazvanu ‘Pu+Ra Zero‘ koja pokazuje novi dizajnerski jezik

Lancia novi logo

 Lancia

"Lancia Design Day" bio je manje informativan nego što se očekivalo jer nismo mogli vidjeti ništa novo povezano s nadolazećim Ypsilonom, Aureliom i Deltom, za koje se očekuje da će biti predstavljeni 2024., 2026., i 2028. godine.

Umjesto toga, talijanska marka pokazala je svoj redizajnirani amblem, uz skulpturu nazvanu "Pu+Ra Zero" koja pokazuje novi dizajnerski jezik.

Lancia je također najavila suradnju s talijanskim proizvođačem namještaja Cassina, po pitanju dizajna interijera svojih modela.

Svoj novi dizajnerski jezik Lancia naziva "Pu+Ra Design", kombinirajući riječi čisto i radikalno. Novi stil osmislio je Jean Pierre Ploue i njegov tim mladih talenata u Lancia Centro Stile u Torinu. Kaže se da "definira dizajn Lancie za sljedećih 100 godina", što je prilično ambiciozna izjava.

Skulptura "Pu+Ra Zero" zapravo ne izgleda kao automobil, ali podsjeća na Lanciju Stratos Zero dok uvodi ključne elemente dizajna koji će biti integrirani u buduće proizvodne modele. Sprijeda, trio LED linija ispod natpisa Lancia nova su interpretacija Lancijine rešetke za EV modele.

Obline na tankom i izrazito oblikovanom profilu inspirirane su Aurelijom B20 i Flaminijom, iako u modelu Pu+Ra Zero nema staklenika ni kotača. Okrugli krovni otvor smatra se još jednim prepoznatljivim elementom dizajna u budućnosti.

Straga, okrugla LED stražnja svjetla podsjećaju na Stratos i koristit će se u novom superminiju Ypsilon, uz natpis Lancia između njih. Proizvođač automobila odabrao je srebrnastu nijansu "Micalized Blue" za vanjski izgled, koja će najvjerojatnije biti uključena u buduću paletu boja.

Za interijer, Lancia je ranije govorila o širokoj upotrebi održivih materijala u elegantnoj atmosferi inspiriranoj talijanskim dnevnim sobama i dizajnom namještaja. Novi interijeri također će imati reference na klasične modele, poput Gamme, Theme i Flavie.

image

Lancia ‘Pu+Ra Zero‘

Lancia

Lancia je također predstavila osmi logotip u svojoj 116-godišnjoj povijesti, koji će biti predstavljen u novom Ypsilonu i ažuriranoj prodajnoj mreži početkom 2024. Novi logo – izrađen od aluminija – zadržava oblik vanjskog štita i unutarnjeg kruga koji se nalazi u prethodnim interpretacijama ali usvaja drugačiji font i sjajnu pozadinu.

Okomita linija s lijeve strane predstavlja koplje inspirirano amblemom iz 1957. godine.

image

Lancia novi logo

Lancia

Lancia je potvrdila da će novi Ypsilon stići 2024. godine, u ponudi u hibridnoj i potpuno električnoj izvedbi. Zatim će 2026. stići vrhunski električni crossover koji će biti na vrhu ponude. Prethodno je potvrđeno da će ovaj preuzeti pločicu s nazivom Aurelia. Konačno, 2028. Lancia će predstaviti potpuno novu Deltu, vraćajući se u obliku "uzbudljivog" i potpuno električnog kompakta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:10