SKUP SPORT

Kolekcija nikad prije viđenih Ferrarijevih prototipa ide na prodaju: Očekuju se milijuni

Ovi dosad neviđeni prototipi pomogli su oblikovati LaFerrari u superautomobil koji nam je svima poznat

Ferrari prototip

 Mecum Auctions

Predstavljen 2013. godine kao duhovni nasljednik Ferrarija Enza, LaFerrari je bio pionir u mnogim stvarima. Među njima, bio je prvi Ferrari koji je koristio tehnologiju hibridnog pogona, a također je bio najsnažniji Ferrari u svoje vrijeme.

Gotovo deset godina kasnije, LaFerrari je tražen kolekcionarski automobil. Obično mijenja vlasnika za malo više od 3 milijuna dolara (22 milijuna kuna), ali primjerci s niskom kilometražom koštaju još više. U svibnju ove godine, crvena Aperta sa samo 259 kilometra na satu prodana je za 5,36 milijuna dolara (40 milijuna kuna).

Superautomobil je također dobio verziju samo za stazu nazvanu FXX-K, koji je izrađen u samo 40 primjeraka, a mnogi ga smatraju ultimativnim LaFerrarijem. Ipak, vjerovali ili ne, to nije najrjeđa verzija hiperautomobila. Ovi prototipi idu na aukciju u ovaj mjesec.

Ovi dosad neviđeni prototipi pomogli su oblikovati LaFerrari u superautomobil koji nam je svima poznat, i svaki od njih ima nekoliko posebnih značajki kojima se može pohvaliti.

image

Ferrari prototip

Mecum Auctions

Prototip prve faze, interno poznat kao F150 Muletto M4, zapravo je znatno drugačiji od LaFerrarija. To je zato što se temeljio na 458 Italiji. Nije predivan automobil, i izgleda kao da je sastavljen na brzinu, ali riječ je o automobilu koji je započeo LaFerrarijev program.

Prototip druge faze zove se F150 Mulotipo MP1 i malo više liči na serijski LaFerrari. Sadrži pretproizvodnu šasiju i kadu, kao i prototipsku verziju V12 motora. Također je bio opremljen prototipom HY-KERS sustava i korišten je za testiranje između ožujka 2012. i kolovoza 2013.

image

Ferrari prototip

Mecum Auctions

Prototip treće faze Ferrari je nazvao F150 Prototipe Preserie PS1. Vizualno je identičan proizvodnom modelu i uključuje svu tehnologiju koja je ugrađena u LaFerrari i isporučena kupcima. Za razliku od prva dva, on ima Rosso Corsa panele karoserije uz mat crnu boju.

Kolekcija također uključuje prototip Ferrarija F12tdf. Interno poznat kao MP4, korišten je za testiranje i finalizaciju F12 "Tour de France", ograničene serije superautomobila koji je odao počast 250 GT Berlinettama iz 1950-ih.

image

Ferrari prototip

Mecum Auctions

Jedinstveni prototipi prodavat će se tijekom Mecumove aukcije u Montereyu od 18. do 20. kolovoza. Svaki će se prodavati pojedinačno s certifikatom Ferrari Classiche i kupoprodajnim računom. I kao što ste mogli zamisliti, ni jedan od njih se ne može registrati za korištenje na javnim cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:17