SUPERAUTOMOBILI

Koenigsegg signalizirao početak proizvodnje Jeska s pretprodukcijskim prototipom!

Iako još nije službeno testiran, očekuje se da će Jesko postati rekorder, kao i njegov prethodnik Agera RS
2022 Koenigsegg Jesko
 Koenigsegg

Koenigsegg je najavio početak proizvodnje Jeska, otkrivajući potpuno novi pretprodukcijski prototip, gotovo dvije i pol godine nakon izvorne premijere u Ženevi 2019. godine. U planu je ukupno 125 primjeraka Jeska i Jeska Absolut, a prema Koenigseggu, prve isporuke stižu u proljeće sljedeće godine.

Pretprodukcijski prototip završen je 'Pearl' narančastoj nijansi u kombinaciji s akcentima srebra i ugljičnih vlakana. Digitalni kokpit uključuje 'SmartCluster' i 'SmartCenter' zaslone, koji su integrirani s upravljačem. Iakio se ovaj primjerak može učiniti jedinstvenim po svojim specifikacijama, Koenigsegg je već izgradio još nekoliko prototipa nakon izvornog prikaza automobila.

image
2022 Koenigsegg Jesko
Koenigsegg

CEO i osnivač kompanije Christian von Koenigsegg je izjavio: 'Vrlo smo uzbuđeni predstaviti ovu pred-seriju Jeska u kombinaciji s početkom proizvodnje ostalih 125 primjeraka. Kao dio našeg postupnog širenja, proizvodnja će početi u tvornici proširenoj za 10.000 četvornih metara'.

image
2022 Koenigsegg Jesko
Koenigsegg

Testni vozač Markus Lundh je naveo kako se Jesko osjeća prirodno s besprijekornim prebacivanjima brzine. 'Za automobil ove veličine i snage, vrlo je okretan i odlično reagira na upravljač. I ne vrti se čak ni s naglim pokretima na punom gasu'.

image
2022 Koenigsegg Jesko

Prisjetimo se, Jesko koristi srednje smješteni twin-turbo 5,0-litarski V8 razvijen od strane Koenigsegga. Proizvodi oko 1600 KS i 1500 Nm okretnog momenta, pri radu na E85 gorivo, dok na redovnom benzinu stvara oko 1280 KS.

image
2022 Koenigsegg Jesko

Snaga se šalje na stražnje kotače putem revolucionarnog sustava prijenosa 'Light Speed Transmission' za kojeg Koenigsegg navodi da je 'najbrži na svijetu'. Osim toga, tu su i značajke poput Triplex prigušivača prednje suspenzije i aktivne aerodinamike. Iako još nije službeno testiran, očekuje se da će Jesko postati rekorder u nekim testovima, kao i njegov prethodnik Agera RS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:15