Ljetno izdanje

Kakva luda kreacija: Juri samo 107 km/h, no novi Abarth je, bez sumnje, najluđi ikada

Ispod "karoserije" koja nedvojbeno izgleda kao ona na ostalim Abarthima ovo je u gliser za dvije osobe koji koristi vodeni mlazni pogon

Abarth Offshore

 Car Off Shore

Abarth proizvodi uzbudljive automobile na bazi Fiata 500, no ni jedan ne može ono što je u stanju napraviti novi model Offshore. Abarth Offshore je nastao u suradnji Stellantisa s proizvođačem Car Off Shore iz Italije i jamči mnogo zabave, ali ne na cesti već na vodi.

Ispod "karoserije" koja nedvojbeno izgleda kao ona na ostalim Abarthima ovo je u gliser za dvije osobe koji koristi vodeni mlazni pogon, poput jet ski plovila. Ima hidromlazni motor koji razvija 230 KS, što ovom plovilu omogućava razvoj maksimalne brzine od čak 107 km/h.

image

Abarth Offshore

Car Off Shore

Kako bi sve bilo u stilu automobila ovaj Abarth ima pravo serijsko vjetrobransko staklo s brisačima i dva sportska školjkasta sjedala Besenzoni s pojasevima u četiri točke. Kako bi putnicima bilo udobnije sjedala su postavljena na Wave Shock potpornu bazu koja prigušuje udarce kada plovilo prelazi preko valova. Umjesto sjedala straga je paluba na kojoj se moguće relaksirati i preko koje se može ući u vodu s pomoću ugrađenih čeličnih ljestvi.

Dašak luksuzna u unutrašnjosti daju podovi od sintetičke tikovine, a Abarth ima i Garminov audio sustav s četiri zvučnika i subwooferom. Prednje armature znatno su modificirane u odnosu na cestovne Abarthe kako bi bile vodootporne i prilagođene funkcijama plovila.

image

Abarth Offshore

Car Off Shore

Ni Stellantis ni Car Off Shore nisu otkrili cijene za ovaj gliser. Također nema naznaka kada točno počinje proizvodnja, no Stellantis tvrdi da će Car Off Shore izraditi 500 ovakvih plovila. Prema web stranici proizvođača, proizvodnja 500 Offshore je ograničena na "40 komada godišnje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 15:29