VIDEO

‘Kako se ovo otvara?‘: Svađa na cesti završila zbunjenošću zbog Teslinih kvaka na vratima

Umjesto da samo zaključaju bravu, ručke na svim Teslama se uvlače u vrata, baš kao što možemo vidjeti u videu ispod

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

U prošlosti smo vidjeli mnoge videozapise o svađama u prometu i pisali smo o nekima najluđima, ali ipak, ova ima drugačiji ishod. Zapravo, cijela situacija je zanimljiva samo zbog toga što se bijes pretvara u zbunjenost.

Zaključavanje kvaka na vratima nije nova stvar na automobilima. Većina vozila će automatski zaključati vrata nakon što dostignu određenu brzinu. Obično je to riječ o 15 km/h ili manje, a to znači da u većini situacija razbojnik koji pokušava ući u vaše vozilo na semaforu ne bi uspio. Teslina vozila ipak idu korak dalje od toga.

Umjesto da samo zaključaju bravu, ručke na svim Teslama se uvlače u vrata, baš kao što možemo vidjeti u videu ispod. Videozapis, prvi put objavljen na Twitter računu Wham Baam TeslaCam, prikazuje jednu osobu koja pokušava napasti vozača Tesle prije nego što ostaje potpuno zbunjena nedostatkom dostupne ručke na vratima.

Ono što je šokantno jest koliko učinkovito ova skrivena ručka u potpunosti ublažava situaciju. Nakon silovitog lupanja po prozoru Tesle, čovjek nikako ne može shvatiti zašto su vrata još uvijek zatvorena. Umjesto da smireno razmisli o situaciji, on samo stoji tamo, naizgled zbunjen.

Prema onome što možemo vidjeti u videu, teško je reći koji je ovo Teslin model, ali kao što je spomenuto, svi imaju ručke koje su u ravnini s karoserijom tijekom vožnje. Model 3 i Model Y imaju ručke u stilu da gurate prednji dio ručke, obično palcem, koji izbacuju stražnji dio ručke prema van, pružajući nešto za povlačenje.

image

2021. Tesla Model S

Model S dolazi opremljen malim motorićima koji sami rade taj posao za vas. Naravno, to se događa samo u određenim situacijama, primjerice kada je ključ blizu vozila ili je ono već otključano, a netko pritisne samu ručku. Model X ima ručke na vratima koje se nikada ne izvlače i djeluju kao zatvarači vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:56