DOSAD PRODALI PREKO 20.000 PRIMJERAKA

Još više luksuza - Bentley predstavio osvježenu Bentyagu sa svjetlima po uzoru na Continental GT

Osvježeno izdanje tako je dobilo novo lice, ali i još više luksuza za vozača u putnike.
Bentley Bentayga
 Bentley

Kada je Bentley 2016. godine predstavio svoj SUV Bentaygu, mnogi su propitkivali takvu odluku. Luksuzni SUV model sa potpisom Bentleya po mnogima nije imao smisla. Oni su, kako su se pokazale stvari, bili u krivu. Naime, Bentley je već prodao više od 20.000 Bentaygi diljem svijeta, a sada je došao red na zatezanje bora.

image
Bentley Bentayga
Bentley

Osvježeno izdanje tako je dobilo novo lice, ali i još više luksuza za vozača u putnike. Krenimo od samog dizajna - na prednjem dijelu stvari su očekivane - nešto drugačija maska i dotjerana LED svjetla.

image
Bentley Bentayga
Bentley

Ipak, na stražnjem kraju ugodno iznenađenje - četvrtasta svjetla prethodnika zamijenjena su potpuno novim ovalnim svjetlima gotovo identičnima onima na novom Continentalu GT. Moramo priznati kako su se odlično uklopila u cijeli oblik moćnog i luksuznog SUV-a.

image
Bentley Bentayga
Bentley

Novosti ima i po pitanju tehnologije: krenimo s jednom zanimljivosti - novi brisači su grijani te sadrže čak 22 mlaznice u sebi kako bi rasporedili tekućinu na vodu na točno zacrtana mjesta, a ne po cijelom automobilu kako to zna biti slučaj s mlaznicama koje se nalaze na poklopcu motora.

image
Bentley Bentayga
Bentley

U unutrašnjosti dominira novi 10,9-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a tu je i novi upravljač preuzet s Continentala GT. Zanimljivo je da, unatoč istim dimenzijama, ima 100 m više prostora za putnike strane. Kako je to postignuto, u Bentleyu nisu precizirali.

image
Bentley Bentayga
Bentley

Moderni infotainment nudi vlasnicima uparivanje mobitela putem Apple CarPlay i Android Auto sustava i to bežično.

Što se tiče motora - priča je i dalje dobro poznata, pa se tako na početku prodaje nudi 4,0-litreni twin-turbo V8 motor snage 550 KS uz 770 Nm okretnog momenta uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. U budućnosti se očekuje i plug-in hibrid, ali nadamo se i vrh ponude - W12 izvedba koja juri do 305 km/h.

image
Bentley Bentayga
Bentley
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:19