PLAVI ‘DRAGULJ‘

Jedinstveni plavi Ferrari F40 ostvario nevjerojatnih 8.9 milijuna kuna na online aukciji!

Prvu registarsku oznaku dobio je u švicarskom Nyonu, pa je 2004. godine prodan Liberty Walku u Japan
Ferrari F40
 Sam Moores

Većina veličanstvenih Ferrarija F40 ‘nosili‘ su najpopularniju ‘Rosso Corsa‘ crvenu nijansu odmah nakon što su napustili tvornicu 1989. godine, a to je bio slučaj i s ovim primjerkom.

image
Ferrari F40
Sam Moores

Prvu registarsku oznaku dobio je u švicarskom Nyonu, pa je 2004. godine prodan Liberty Walku u Japan. Oni su ga obojili u bijelo i čuvali deset godina, nakon što je stigao u ruke Joeu Macari iz Performance Cars u Londonu. Joe ga je vratio u tvorničko stanje, ali umjesto već dosadne Rosso Corse odlučio se za plavu nijansu.

image
Ferrari F40
Sam Moores

Godinu dana kasnije, kupio ga je profesionalni fotograf i YouTuber Sam Moores. On ga je vozio do prošlog tjedna, nakon što je na online aukcijskoj platformi prodan za milijun britanskih funti (8.9 milijuna kuna), što ga čini najskupljim automobilom ikad prodanim putem internetske aukcije u Velikoj Britaniji, ali i u Europi.

Fotografije dokazuju izvrsno stanje dragulja iz Maranella, a osim lakiranja i nekih sitnica, sve je originalno. Moores mu je registarskom oznakom dao nadimak ‘F40BLU‘, nakon čega je plavi F40 postao internetska senzacija. Posljednjih godina često se pojavljivao na sajmovima automobila po cijeloj Europi, a čak ga je testirao i popularni YouTuber Shmee.

image
Ferrari F40
Sam Moores

Kabina je kao i kod ostalih Ferrarija F40 nevjerojatno jednostavna, s crvenim trkaćim sjedalima, bez detalja ili kvaka na oplatama vrata, bez radio uređaja, tepiha i pretinaca. Tu je upravljač, ručica mjenjača i klima uređaj. Prisjetimo se, ispod poklopca motora nalazi se 2,9-litreni V8 s parom turbopunjača koji proizvodi 485 KS i 577 Nm okretnog momenta. Iako je promijenio mnogo vlasnika, na satu je samo 26.155 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:00