TECH

I Honda ulazi na tržište: Predstavljen e-romobil s tri kotača i tehnologijom stabilizacije

Striemo tvrdi da je vrlo teško pasti s romobila zbog njegove sposobnosti da izračuna ravnotežu svog centra gravitacije na 0,1 mm

2022. Honda Striemo

 YouTube Screenshot

Honda ulazi na tržište električnih romobila putem nove podružnice pod nazivom Striemo. Startup planira prodavati električni romobil na tri kotača koji je stabilan pri brzinama hodanja ili brzinama usporedivim s brzinom bicikla.

I tvrtka i njen prvi proizvod zovu se Striemo, a skuter je malo složeniji od modela s dva kotača kakve žele istisnuti, kaže Yotari Mori, izvršni direktor novoosnovane tvrtke.

"Razvili smo Striemo kako bismo vidjeli možemo li stvoriti prijevozno sredstvo koje svima omogućuje da se kreću prirodno, baš kao što svi izlaze u cipelama", rekao je Mori. "To je nova mobilnost razvijena korištenjem znanja "ljudskog istraživanja" uzgojenog kroz razvoj motocikala u Hondi".

S težinom od 20 kg, može prijeći do 30 km uz punjenje. Ipak, najbitnija značajka je stabilizacijska tehnologija.

Striemo tvrdi da je vrlo teško pasti s romobila zbog njegove sposobnosti da izračuna ravnotežu svog centra gravitacije na 0,1 mm.

To omogućuje da urbano mikromobilno vozilo na tri kotača bude stabilno ispod vozača bez obzira na to koliko se brzo ili sporo kreće.

image

2022. Honda Striemo

Honda

Izvršni direktor je također objasnio mehanizam za okretanje. Da bi skrenuli, vozači se moraju nagnuti.

To mu omogućuje ne samo da bude stabilan pri velikim brzinama, već i da se vrlo oštro okreće pri malim brzinama.

Nikkei Asia izvještava da će se Striemo kupcima nuditi po cijeni od 1939 dolara (13.938 kuna), a tvrtka je već počela primati prednarudžbe za ograničenu seriju od 300 jedinica.

Romobil će se pustiti u prodaju u Japanu ove godine, a u Europu stiže 2023. Honda je tek posljednji proizvođač automobila koji je predložio "rješenje za mikromobilnost", pridruživši se BMW-u i Polestaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:04