VELIKI POVRATAK

Grand Tour se vraća 16. rujna 2022: Ekipa će voziti reli po snježnoj Skandinaviji s tri auta

Prema Amazon Studios, specijal će vidjeti Hammonda, Clarksona i Maya "za volanom njihova tri omiljena automobila za reli"

The Grand Tour: Scandi Flick

 YouTube Screenshot

Grand Tour se vraća 16. rujna 2022., a već je poznato da će trojac James Maya, Richarda Hammonda i Jeremyja Clarksona obići snježnu Skandinaviju u tri automobila s pogonom na sva četiri kotača inspirirana relijem.

Prema Amazon Studios, specijal će vidjeti Hammonda, Clarksona i Maya "za volanom njihova tri omiljena automobila za reli", u kojima će se oni "upustiti u avanturu punu katastrofa koja uključuje podmorničke baze iz Hladnog rata, trkaće staze na zaleđenom jezeru, nesreće i skijanje u odmaralištima".

Iako je službeni izazov provozati njihove omiljeni reli automobile oko najsjevernijeg dijela Europe, kako May i Hammond ističu, Audi koji je odabrao Clarkson napravljen je dosta godina nakon reli vrhunca marke.

Bez obzira na to, Audi RS4 će se suprotstaviti Subaru Imprezi WRX STI i Mitsubishi Lanceru Evolutionu VIII u nizu izazova u kojima automobili vuku skijaše i kabine te jure kroz snijeg.

image

The Grand Tour: Scandi Flick

YouTube Screenshot

U najavi za novi specijal, čini se da May vozi žuti Mitsubishi Evo VIII. Ranije smo pisali o nesreći koja mu se dogodila u tunelu koji vodi do norveške mornaričke baze u blizini Tromsoa, u kojoj je navodno izgubio kontrolu nad automobilom pri brzini od 121 km/h i zabio se u stijenu.

Čini se da snimak pri kraju najave prikazuje kako Mitsubishi klizi bočno u zid posebno velikom brzinom. May je navodno prošao sa slomljenim rebrom i udarcem u glavu. Srećom, prije tri tjedna je na YouTubeu objavljivao videozapise, pa vjerojatno nije pretrpio trajne ozljede.

Epizoda će se zvati The Grand Tour Presents: A Scandi Flick, referenca na stil vožnje koji su proslavili skandinavski reli vozači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:17