SVJETSKA PREMIJERA

Foto, video: Ovo je osvježeni BMW X7 s kontroverznim licem koje će nositi svi budući modeli

Nakon četiri godine na tržištu BMW X7 stiže ovog ljeta u redizajniranoj i poboljšanoj verziji s motorima do 530 KS

X7 2022.

 BMW

Najveći SUV u BMW ponudi X7 po pitanju estetike, tehnologije i motora upravo je doživio prvo osvježavanje.

U osnovi, model ostaje orijentiran na udobnost i prostranost, ali s dodatnom sportskom notom u M Sport razini opreme i još učinkovitijoj varijanti M60i.

image

X7 2022.

BMW

Glavna novost: prednji kraj velikog SUV-a stiže s novim licem koje možemo očekivati i na svim budućim modelima (X5, X6, Serija 5, 7...) s prednjim svjetlima podijeljenim na dvije razine. Gornja su LED dnevna svjetla dok veća i niže pozicionirana integriraju kratka i duga svjetla s LED matričnom tehnologijom.

Rešetka hladnjaka zadržala je impresivne dimenzije prošlog modela, a sada svijetli kada je automobil otključan zahvaljujući funkciji "Iconic Glow" (standardna na M60i i opcija na drugim verzijama).

image

X7 2022.

BMW

I straga su svjetla doživjela izmjene i sada su izvedena s LED trodimenzionalnim efektom. Nadalje, u ponudi su i novi 20 i 21 inčni naplaci u M Sport paketu, dok BMW po želji može ponuditi i 23 colne naplatke, najveće ikad na nekom BMW modelu.

Što se tiče boja, debitiraju nova Marina Bay plava, dostupna isključivo za M60i, i Sparkling Cooper siva za sve razine opreme.

image

X7 2022.

BMW

BMW SUV velikih dimenzija (5,15 metara dužine, 2 m širine i 1,81 m visine) i dalje u kabini nudi izdašnu prostranost te konfiguraciju sa 7 ili 6 sjedala, s odvojenim sjedalima u drugom redu kako bi putnici pružili još veću udobnost.

Standardna oprema restiliziranog X7 uključuje četverozonsku kontrolu klime, trodijelni panoramski krov, kožne presvlake BMW Individual Merino i volan s integriranim ručicama za izmjene brzina. U vrlo dugačkom katalogu opcija mogu se dobiti audio sustav Bowers & Wilkins i krov Sky Lounge s LED točkama ističu se kako bi ponovno stvorili učinak zvjezdanog neba.

image

X7 2022.

BMW

Na tehnološkoj razini, putnički prostor može biti oplemenjen dodatkom "BMW Live Cockpit Plus" s operativnim sustavom BMW OS 8 sa zakrivljenim zaslon od 12,3 inča za instrument ploču i 14,9 inča za središnji zaslon Infotainmenta.

Po pitanju pogona za BMW-a X7 nude se tri 48-voltna blaga hibridna motora s integriranim xDrive pogonom na sve kotače, a svi dolaze u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

image

X7 2022.

BMW

Početni motor je 40d s 3,0-litrenim šestocilindarskim dizelašem s 352 KS i 720 Nm. Slijedi ga 4.0i s 3,0-litrenim rednim 6-cilindarski Twin-turbo benzincem s 380 KS i 540 Nm, dok je vrh ponude M60i s 4,4-litrenim Twin-turbo V8 benzinskim motorom od 530 KS i 750 Nm.

Novi X7 se sada više usredotočuje na iskustvo vožnje zahvaljujući upravljanju na sva četiri kotača i aktivnim stabilizatorima koji poboljšavaju agilnost SUV-a.

image

X7 2022.

BMW

Paket xOffroad (dostupan za dizel i manji benzinac), s druge strane, osmišljen je kako bi BMW bio još svestraniji pri udaljavanju od asfalta.

Što se tiče sigurnosti, BMW X7 nudi opcijski aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go, održavanje trake i Professional Parking Assistant. Potonji "pamti" zadnjih 200 metara prijeđenih automobilom i, nakon što se aktivira, može automatski voditi vozilo tijekom manevriranja.

image

X7 2022.

BMW

Pomoćnik je također koristan kada spojite prikolicu i želite kretati unatrag, budući da se brine o upravljanju papučicom gasa, kočenju i upravljanju bez intervencije vozača.

Prve isporuke planirane su za kolovoz 2022. godine, kada će biti poznate i cijene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:44