IDE PREKO 400 km/h

Foto, video: Električni WMC 250 EV spreman je za rušenje brzinskog rekorda za motocikle

Sa sustavom napajanja od 800v očekuje se kako će biti u stanju postići 250 kW (340 KS)
WMC 250EV
 WMC

Britanski White Motorcycle Concepts u fazi je dovršavanja testiranja električnog motocikla 250EV, posebno dizajniranog za postizanje brzinskih rekorda na kopnu.

Motocikl nevjerojatna izgleda tvrtke Roba Whitea je, naime, na poligonu Bruntingthorpe upravo završio sveobuhvatnu pripremu i sada kreće u sljedeću fazu koja uključuje lov na rekordnu brzinu.

Motocikl s fotografija ima niskonaponski sustav i električni motor od 100 kW, a sa sustavom napajanja od 800v očekuje se kako će biti u stanju postići 250 kW ili 340 KS. Ta energana trebala bi ga potjerati preko 400 km/h, a način na koji će motocikl isporučiti svoju snagu je intrigantan.

Umjesto pogona na stražnji kotač, kao što je uobičajeno kod motocikala, White Motorcycles Concept se odlučio za pogon na dva kotača, s dva elektromotora na prednjoj glavčini i dva straga.

Ovaj posljednji krug testiranja, međutim, manje se odnosio na pogonski sklop, a više na ispitivanje aerodinamike bicikla. Tim se odlučio za koncept dizajna "V-Air" s ultra niskim otporom, koji usmjerava zrak kroz veliki kanal u sredini motocikla koji pruža bolju stabilnost.

Tim procjenjuje da će se time smanjiti zračni otpor do 70 posto u usporedbi s konvencionalnim motociklima, a velik dio podataka prikupljenih na početnim testovima koristan je za proračunsku dinamiku fluida motocikla.

"Oduševljeni smo dosadašnjim napretkom s WMC 250EV", rekao je White. “Ohrabrio nas je sjajan prijem kod lansiranja motocikla još u lipnju i visoka razina interesa koji je projekt postigao."

White Motorcycle Concepts nastavlja daljnja testiranja svog 250EV modela, a planira se pokušaj rušenja britanskog brzinskog rekorda početkom 2022. godine, kao i ultimativnog brzinskog rekorda u bolivijskoj slanoj pustinji Salar de Uyuni sljedećeg ljeta.

Od tada White Motorcycle Concepts planira proizvesti i cestovne verzije za kupce koja će uključivati ​​veliki dio tehnologije viđene u testnom primjerku za rušenje brzinskih rekorda. Više detalja bit će objavljeno u listopadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:14