VIDEO

Ferrari izvan svog ‘prirodnog staništa‘: Pogledajte kako se kultna Testarossa snalazi na snijegu

Osim toga, ova Testarossa nema zimske gume, što je naravno recept za dobru zabavu - ili katastrofu, kako god želite

Ferrari Testarossa

 YouTube Screenshot

Ferrari Testarossa jedna je od najpoznatijih Ferrarijevih automobila iz osamdesetih godina, a možda i općenito. Masivne pruge duž bokova čine model odmah prepoznatljivim, a 4,9-litreni motor s 12 cilindara proizvodi prekrasan zvuk. Ovih dana, vrijednost Testarosse osudila je mnogo modela na zatvor u garažama, no ovaj vlasnik se ne boji provozati stroj po snijegu.

Kamioni ralice još nisu bili na ovim cestama, tako da je još uvijek bilo dosta snijega i bljuzgavice za igru. Osim toga, ova Testarossa nema zimske gume, što je naravno recept za dobru zabavu - ili katastrofu, kako god želite. Na sreću, vozač nije previše stiskao gas u analognom automobilu. Iako ima puno zanošenja, oni nisu pri velikim brzinama.

Vozač također odvozi Testarossu lokalnom zastupniku Subarua. Iako modeli marke možda nisu tako seksi kao crveni Ferrari, njihov sustav pogona na sve kotače pruža bolju trakciju u ovakvim uvjetima. Video završava na praznom parkiralištu, koje izgleda kao zabavno i relativno sigurno mjesto za uživanje u zimskim uvjetima.

Prisjetimo se, Ferrari je predstavio Testarossu na Sajmu automobila u Parizu 1984. godine. Zamijenila je 512 BBi, a osim novog izgleda, motor je sada imao četiri ventila po cilindru. Brojke su sada prelazile 390 KS (287 kW). Proizvodnja je trajala do 1991. godine, a ukupno je proizvedeno 7177 primjeraka. Ferrari je model zamijenio sličnim, ali snažnijim 512 TR-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:43