650 KS

Evo za što je novi BMW M3 sposoban s modifikacijama i uklonjenom blokadom najveće brzine

Modificirani primjerak u ovom videu pokazuje za što je, uz određene modfikacije, aktualni bavarski jurišnik zapravo sposoban.

BMW M3

 YouTube Screenshot

BMW-ova službena tvrdnja je da trenutni M3 može postići 290 km/h s uklonjenom blokadom maksimalne brzine ili 250 km/h s blokadom. Međutim, modificirani primjerak u ovom videu pokazuje za što je aktualni bavarski jurišnik zapravo sposoban.

Voditelj YouTube kanala AutoTopNL ponosni je vlasnik G80 generacije M3 opremljenog dostupnim ručnim mjenjačem sa šest brzina, i iako se nije odlučio za Competition varijantu, promijenio je ECU, i uz brojne druge modifikacije, uklonio je blokadu najveće brzine.

Neke od tih modifikacija uključuju 200-ćelijske dovodne cijevi, "catback" ispušni sustav, usisnik zraka od karbonskih vlakana i gore spomenute ECU postavke. Automobil je sposoban za oko 650 KS i nešto manje od 800 Nm okretnog momenta, što je značajno povećanje u odnosu na standardnih 473 KS i 550 Nm.

image

BMW M3

YouTube Screenshot

U želji da vidi koliko je automobil brz, krenuo je na njemačku autocestu i potjerao automobil do maksimalne brzine od 317 km/h kako je prikazano na brzinomjeru. Ta je brzina prevedena na 312 km/h na njegovom GPS uređaju za mjerenje vremena, što je zaista impresivna brojka i nije daleko od legendarnih 200 mph (322 km/h).

Modifikacijama nije samo izmijenjena najveća brzina, već i ubrzanje. Tijekom jednog testa, M3 G80 ubrzao je od 100 km/h do 200 km/h za samo 7,2 sekunde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:12