AKTUALNO

EV-ovi će dominirati industrijom u nadolazećem desetljeću: Hoće li vam nedostajati zvuk motora?

Prebrzo usvajanje električnih vozila dovest će nas do toga da propustimo neke najbolje aspekata vožnje auta s unutarnjim izgaranjem

Dodge Viper SRT10 Roadster

 Dodge

Dok električna vozila još uvijek čine samo mali postotak globalne prodaje vozila, ona će dominirati industrijom u nadolazećem desetljeću, a za ljubitelje automobila poput nas, to je pomalo tužno.

image

Porsche Taycan

Porsche

Ipak, već postoje neka fenomenalna električna vozila. S poboljšanjem infrastrukture punjenja diljem svijeta, pristupačna električna vozila mogla bi imati više smisla od alternative s unutarnjim izgaranjem. Ali prebrzo usvajanje električnih vozila dovest će nas do toga da propustimo neke od najboljih aspekata vožnje automobila s unutarnjim izgaranjem, od kojih je jedan sigurno zvuk motora.

image

Porsche 911 GT3 RS

Porsche

Gledajući video najbržih deset vožnji s nedavnog Festivala brzine u Goodwoodu, osjetili smo tračak tuge zbog razlike između automobila s pogonom na unutarnje izgaranje koji se utrkuju uzbrdo i onih kojih se pokreću isključivo električnom energijom.

Pet najbržih automobila na ovogodišnjem Goodwood Festivalu brzine bili su električni. Oni su uključivali First Corner FC1X, H24 Green GT, Ford Pro Electric SuperVan, Porsche 718 GT4 Cayman ePerformance i McMurty Speirling. ako je svaki od njih nevjerojatno brz, visoki vrisak njihovih električnih motora jednostavno ne pokreće našu krv kao neki automobili s unutarnjim izgaranjem koji su jurili uzbrdo, poput Porschea 911 GT3 Cupa, Dodgea Vipera GTS-R-a i Jaguara CJR-12D.

image

Lexus LFA

Lexus

Kad bismo birali između vožnje 911 GT3 i 718 Cayman GT4 ePerformance, definitivno bismo odabrali GT3, iako je sporiji. To nas dovodi do pitanja - hoće li Vam nedostajati zvukovi motora? Kada je riječ o vozilima usmjerenim na performanse, definitivno hoće. Ali za jednostavne svakodnevne automobile koji su običavali voziti do trgovine, uklanjanje buke i vibracije možda ne bi bilo loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:32