BEZ DLAKE NA JEZIKU

Elon Musk o konkurentu: "Dobio sam više djece nego što su oni proizveli automobila"

Šalu Elona Muska će biti lakše za razumjeti ako znate da je legendarni poduzetnik otac čak devetero ili desetero djece

Lucid i Musk

 Lucid, Tesla Motors

Lucid, kalifornijska tvrtka koja bi rado postala konkurent Tesli ima problema s proizvodnjom. Nakon što su nedavno smanjili ovogodišnji cilj s 20.000 na 12.000 do 14.000 proizvedenih automobila, ovih dana su ga još malo korigirali. Sada očekuju kako će ove godine proizvesti samo šest do sedam tisuća.

Sve to je potaklo sveprisutnog Elona Muska da se naruga s konkurentom koji je i ranije bio na meti njegovih "otrovnih strelica" na Twitteru.

Vijest o smanjenju proizvodnje Musk je hladno komentirao riječima: "dobio sam više djece u drugom kvartalu ove godine nego što su oni napravili automobila".

Šalu Elona Muska će biti lakše za razumjeti ako znate da je legendarni poduzetnik otac čak devetero ili desetero djece (ovisno o izvoru) te da je nedavno dobio blizance sa Shivon Zilis, predsjednicom njegove tvrtke Neuralink.

image

Lucid Air

Lucid

Nedugo nakon toga dobio je još jedno dijete s pjevačicom Grimes s kojom je u vezi. Njegov ljubavni život je očito kompliciran, no i vrlo produktivan.

Lucid trenutno ima aktivne narudžbe za 37.000 automobila, a u prvoj polovici ove godine proizveli su ih samo 1405. I dok se Lucid muči s tisućama, Tesla cilja na milijune.

Elon Musk je tako najavio da će do kraja ove godine imati proizvodnju na razini dva milijuna automobila godišnje.

Time bi Tesla opet potukla konkurenciju čiji planovi su mnogo skromniji. Volkswagen planira 2025. proizvoditi 1,5 milijuna električnih auta, GM milijun do iste godine, a Ford je najavio 2 milijuna za 2026. godinu.

Robyn Denholm, predsjednica nadzornog odbora tvrtke otišla je još dalje. Ona smatra da će Tesla do 2030. godine imati proizvodnju an razini 20 milijuna automobila! Izgleda zaista preambiciozno s obzirom na to da se ukupna godišnja proizvodnja svih automobila na svijetu trenutno kreće na razini od oko 80 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:05