VIDEO

Dva odvojena incidenta: Pješaci napali Waymove samovozeće automobile u Arizoni i Kaliforniji

Ovog mjeseca, u Tempeu u Arizoni i u San Franciscu u Kaliforniji, pješaci su navodno napali Waymove samovozeće automobile

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Ovog mjeseca, u Tempeu u Arizoni i u San Franciscu u Kaliforniji, pješaci su navodno napali Waymove samovozeće automobile. Prvi incident dogodio se 5. srpnja u 3 sata ujutro u Arizoni, gdje je pješak istrčao pred Jaguar I-Pace EV koji je radio u potpuno autonomnom načinu rada.

Prema izjavi glasnogovornika Wayma Nicka Smitha za The Verge, sigurnosni vozač je odmah preuzeo kontrolu nad automobilom i zakočio automobil kako ne bi udario u osobu. Pješak je zatim skočio na poklopac motora Jaguara i razbio vjetrobransko staklo pri čemu je vozač ozlijeđen.

Zaposlenik Wayma odveden je u obližnju bolnicu na liječenje, iako je Smith rekao da "nije ozbiljno ozlijeđen". Što se tiče navodnog napadača, policija ga je uhitila ubrzo nakon incidenta.

Drugi incident, koji se dogodio u San Franciscu 9. srpnja u 22 sata, mnogo je jasniji - i uznemirujući. Uključuje gomilu skateboardera u još jedan Jaguar I-Pace EV iz Waymove flote. Snimka incidenta pojavila se na Instagram računu clrblnd.z i čini se da je u skladu s Waymovim opisom.

Naime, napad se dogodio nakon što se samovozeći Jaguar provozao ulicom nakon godišnjeg Dolores Hill Bomba, popularnog događaja za skateboardere. Svake godine u srpnju stotine skateboardera se okuplja na ulici Dolores u San Franciscu kako bi se spuštali niz strmo brdo. Nakon što događaj završi, sudionici obično ostanu i zabavljaju se na ulici.

Jaguar vjerojatno nije bio meta, osim što se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Prije dvije godine, skateboarderi su također napali SUV koji je vozio ulicom Dolores.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:58