Pogledajte video

Dodge Charger ‘Hellucination‘ iz 1968. ima 1013 KS, a izrađen je za šefa dizajna Stellantisa

Ovaj restomod s karoserijom od karbonskih vlakana razvijen je u suradnji sa SpeedKoreom, a krajnji rezultat je epski

1968. Dodge Charger ‘Hellucination‘

 SpeedKore

Legendarni dizajner Ralph Gilles nedavno se pridružio Robu Dahmu u novoj epizodi Top Gearovog American Tuned. U njemu par pregledava Gillesovu kolekciju automobila prije nego što krene na nešto zaista posebno - modificirani Dodge Charger iz 1968. s Hellephant V8 motorom od 1013 KS (745 kW).

Gillesu nije strana moć Moparovih proizvoda. Uostalom, on je šef dizajna u Stellantisu i uvelike je odgovoran za petu generaciju Dodge Vipera. Ovog Chargera razvio je zajedno s ljudima iz SpeedKorea i rezultat je zaista epski.

image

1968. Dodge Charger ‘Hellucination‘

SpeedKore

Ispod školjkastog poklopca motora krije se Hellephant V8 od 1013 KS uparen s osmostupanjskim ZF mjenjačem. Karoserija je u potpunosti izrađena od karbonskih vlakana, a sustavi ovjesa i kočenja modernizirani su za upravljanje snagom. Zapravo smo već izvještavali o vozilu kada je prvi put predstavljeno, no sada možemo vidjeti kako Gilles sjeda za volan i trga stazu. Prije toga, on osobno objašnjava zašto se zove "Hellucination".

image

1968. Dodge Charger ‘Hellucination‘

SpeedKore

Ipak, važni su i sitni dodaci. Na primjer, upravljač je iste veličine kao original, ali moderniziran. "To je cijela poanta... vibrirate naprijed-natrag između prošlosti i budućnosti", kaže Gilles. "Automobil je toliko različitih sustava koji rade u harmoniji... vaš san je završiti s nečim ovakvim".

image

1968. Dodge Charger ‘Hellucination‘

SpeedKore

Ovolika snaga u nečemu poput standardnog Chargera bila bi više nego dovoljna da napravite nekoliko "krafni". U Hellucinationu, koji je lakši i čvršći, to je gotovo preduvjet. A iz videa u nastavku izgleda da je Gilles dobro upoznat s načinom da ga natjerate da ide u stranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44