SAMO U KINI

Bizarno širok: Volkswagen Lamando ‘5XL‘ širok je gotovo 3 metra, i ne, nije Photoshop

‘Lamando 5XL‘, kako taj vlasnik naziva svoju kreaciju, izgleda kao da je Photoshopiran, ali je navodno stvaran

Volkswagen Lamando 5XL

 TikTok Screenshot

Volkswagen u Kini prodaje kompaktnu limuzinu Lamando L, koja bi trebala biti sportska i veća verzija Jette na isti način na koji je Arteon Passatu. I poput Arteona Passatu, Lamando L se može pohvaliti dužim međuosovinskim razmakom od Jette (koja se u Kini zove Sagitar).

Međutim, jedan korisnik TikToka nije bio zadovoljan dodatnom veličinom, pa je napravio dodatno proširiti automobil. “Lamando 5XL”, kako taj vlasnik naziva svoju kreaciju, izgleda kao da je Photoshopiran, ali je navodno stvaran. I da to dokaže, postoji video koji prikazuje motorni prostor. Video pogledajte OVDJE.

Uz navedenu širinu od gotovo 3 metra, ovaj Lamando je gotovo duplo širi od standardnog Lamanda L od 1,831 metra, koji je malo širi od Jette. Automobil daje potpuno novo značenje izrazu "widebody", i zapravo dobro iskorištava taj dodatni prostor. Umjesto tipičnog rasporeda sjedala od dva sprijeda i tri straga, Lamando 5XL pretvara suvozačevo sjedalo u klupu za 2 osobe i dodaje dodatna 2 sjedala na stražnju klupu. Video pogledajte OVDJE.

To ga čini sposobnim da preveze 8 putnika, ali @justinbuildcars tvrdi da Lamando 5XL može bez problema primiti 10 ljudi. Sve u svemu, majstorstvo izrade je prilično impresivno, s interijerom i eksterijerom koji izgledaju kao da su došli iz tvornice. Nema vidljivih šavova ni na jednom od Lamandovih proširenih područja, a sve dodane komponente izgledaju kao da dobro pristaju jedna uz drugu. Video pogledajte OVDJE.

Uz sve to rečeno, nismo baš sigurni kako ovaj automobil vozi, budući da se pojavljuje isječak polupraznog motornog prostora koji pokazuje nešto što izgleda kao kotač na suvozačevoj strani bez pogonske osovine spojene na njega. Možda auto sada ima pogon samo na jedan kotač, ili ga možda samo guraju straga prije nego krene snimanje videa. Obje te opcije bi objasnile zašto se uvijek kreće relativno sporim brzinama u svojim videozapisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:47