POGLEDAJTE VIDEO

Bizaran pokop: Ovako izgleda posljednji ispraćaj auto entuzijasta, posljednji put na drag stazi

Pogrebna povorka Leonarda Wheatcrafta Jr. ulazi na stazu u Ohiju praćena postavom vintage muscle auta koje voze njegovi prijatelji

1966. Plymouth Satellite

 YouTube Screenshot

Na sprovodu voljenog člana zajednice i auto entuzijasta prikazano je jedno posljednje putovanje niz drag stazu s njegovim trkaćim automobilom.

U videu koji je na YouTube objavio Red Line Motorsports Media, pogrebna povorka Leonarda Wheatcrafta Jr. ulazi na trkaću stazu u Ohiju praćena postavom vintage muscle automobila koje voze njegovi prijatelji i obitelj.

Automobil koji vodi povorku je Wheatcraftov Plymouth Satellite iz 1966. godine na prikolici kamioneta. Nakon što svjetla postaju zelena, Wheatcraft i njegov trkači automobil posljednji put kreću niz 1/4 milje.

Ostatak povorke zatim nastavlja voziti niz traku, odajući počast Wheatcraftu i sportu koji je volio. Leonard Wheatcraft Jr. po zanimanju je bio mehaničar i uživao je u izradi motora. Posjedovao je i upravljao L&N automotiveom u Jamestownu, u Ohiju, i imao je više od 30 godina trkaćeg iskustva.

Počevši s uličnim utrkama, Wheatcraft se okušao u brojnim moto-sportskim disciplinama kao što su dirt drags, quad racing i tegljanju kamiona prije nego što je svoju pravu strast pronašao u drag utrkama. Kil-Kare Raceway u Ohiju bila je staza koju je nazvao domom, i tamo bi ga se redovito viđalo, bilo na stazi ili kao gledatelja.

Nažalost, Wheatcraft je svoju trogodišnju bitku s rakom izgubio u travnju, u dobi od 52 godine. Iza njega su ostala supruga Amy, četvero djece i četiri psa.

Red Line Motorsports također je objavio video sa snimkom Wheatcrafta kako vozi svoj Satellite na traci tijekom godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:07