VIDEO

Bitka hot-hatcheva: Našli se VW Golf R i Mercedes A45 S AMG, koji je bolji majstor drifta?

Ispod poklopca oba automobila nalazi se turbopunjeni 2,0-litreni četverocilindraš
Mercedes A45 S AMG i Volkswagen Golf R
 YouTube Screenshot/AutoTrader

Mercedes A45 AMG S i Volkswagen Golf R u ovom su trenutku jedni od najmoćnijih hatchbackova na tržištu, a Rory Reid iz AutoTradera odveo je dvojac na trkaću stazu. Iako većina hatchbackova koristi provjereni pogon na prednje kotače, Golf R i A45 S AMG pokreću sva četiri kotača, nudeći na taj način superiornost u uspravnom ubrzanju.

image
Mercedes A45 S AMG i Volkswagen Golf R
YouTube Screenshot/AutoTrader

Ispod poklopca oba automobila nalazi se turbopunjeni 2,0-litreni četverocilindraš, iako Mercedes, sa svojih 421 KS i 500 Nm momenta proizvodi dosta više snage u odnosu na Golfovih 320 KS i 420 Nm. Kada bi se dvojac postavio na ravnu stazu, rezultat bi bio za očekivati. Međutim, ovo nije utrka ubrzanja, a oba automobila na raspolaganju imaju drift način rada.

image
Mercedes A45 S AMG
YouTube Screenshot/AutoTrader

U Volkswagenu, 50 posto ukupne snage može se rasporediti na stražnje kotače prilikom korištenja drift načina rada. A45, s druge strane, nema nikakvo ograničenje snage koju može poslati na stražnje kotače, zbog čega se ‘osjeća znatno pristranije straga od VW-a‘, napominje Rory. ‘I nije impresivan samo stražnji dio. Prednja letva povećava krutost šasije, tako da ne postoji savijanje tijela‘.

image
Volkswagen Golf R
YouTube Screenshot/AutoTrader

Nakon zaigranog dana sa dva istinska hot-hatcha na stazi, Rory je shvatio koliko se ovaj segment automobila razvio tijekom godina. ‘Golf R doista je impresivan, a s performance paketom dovoljno je razigran i zabavan, iako se trebate malo više ‘namučiti‘ za ta uzbuđenja‘.

image
Mercedes A45 S AMG i Volkswagen Golf R
YouTube Screenshot/AutoTrader

S druge strane, ‘A45 S AMG u međuvremenu se doima poput dovršenijeg sportskog automobila. Očito je brži, ima slobodniji način drifta koji se čini skladniji sa stražnjim pogonom i krajnje je uzbudljiv. Ako cijenu ne uzmemo u obzir, odabrao bih A45, iako se možete sjajno provesti i s Golfom‘. Cijeli video u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:19