ZA PRAVE FANOVE

Biste li stisnuli papučicu gasa i upalili sirenu? Prodaje se pravi policijski Fiat 500 s 18 KS

Možda nije stvoren za hvatanje kriminalaca, ali ovaj 500 je odličan djelić povijesti talijanske policije i svakako nudi puno zabave

1970. Fiat 500

 Collecting Cars

Velika je vjerojatnost da ste se u nekom trenutku našli u situaciji da vidite plava svjetla u svom zrcalu. Neki od nas u prvom djeliću sekunde počinju računati konjsku snagu policijskog automobila u odnosu na svoju, i zatim padaju u napast da nagaze na papučicu gasa.

image

1970. Fiat 500

Collecting Cars

Možda su neki probali i uspjeli, no većina nas se ipak osvijestila. No pogledajte sad ovaj Fiat 500 iz 1970. koji je nekoć pripadao talijanskoj policiji karabinjera i recite da ne biste pali u napast. U talijanskom pomalo kompliciranom sustavu provođenja zakona, karabinjeri su više vojna policija, ali i dalje imaju apsolutnu ovlast da vas zaustave ako ste im sumnjivi.

image

1970. Fiat 500

Collecting Cars

Nažalost, sa samo 18 KS dostupnih iz zračno hlađenog dvocilindričnog boxera od 500 ccm-a, maksimalnom brzinom od 96 km/h, ovom automobilu nedostaje autoriteta. Čini se da je i policija to shvatila jer se trenutno prodaje na aukcijskoj platformi Collecting Cars.

image

1970. Fiat 500

Collecting Cars

Osim prepoznatljivog crveno-bijelog livreja i tamnoplave karoserije dolazi i s funkcionalnom plavom krovnom rotacijom. Budući da je riječ o osnovnoj F izvedbi, a ne luksuznijoj L verziji, kabina je jednostavnija s klasičnim kružnim brzinomjerom koji izgleda privlačnije modernim očima. Tu je i otvoreni krovni otvor kako biste, naravno, mogli pucati u zlikovce koji se od vas udaljavaju velikom brzinom.

image

1970. Fiat 500

Collecting Cars

Iako se na prvi pogled sve čini u odličnom stanju, potrebno je malo 'ljubavi' laku i elektrici. Međutim, ništa što bi vas trebalo odbiti. Možda nije stvoren za hvatanje kriminalaca, ali ovaj 500 je odličan djelić povijesti policije i svakako nudi puno zabave u skladu s okretajima u svakoj vožnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:14